Elődöntőben a magyar lányok a CEV-kupában

Két női légiósunk révén vagyunk érdekeltek még az európai klubkupákban, s miután mindkettőjük csapata sikerrel vette a negyeddöntőt, így már a döntőbe kerülésért szurkolhatunk nekik.

 

Mindkét játékosunk klubja idegenben győzött a negyeddöntő első találkozóján, így kedvező helyzetből várhatták az e heti visszavágókat.

Szakmáry Gréta csapata, a német Palmberg Schwerin, a Békéscsabát búcsúztató olasz Pomi Casalmaggiore otthonában győzött 3:0-ra, s a visszavágón is behúzta az első játszmát, a második szett azonban a vendégeké lett. A továbbjutás sorsára a harmadik játszmában került pont, miután ezt nagyon simán nyerte a német csapat, majd a negyedikben, zömében már cserejátékosokkal felállva, de végül ezt is nyerték 28:26-ra.

A magyar válogatott ütője mind a négy játszmában a kezdőcsapat tagja volt, s 12 ponttal járult hozzá a sikerhez: 11 támadása és egy blokkja ért pontot. Az elődöntőben majd azzal a török Eczacibasi Isztambullal meccselnek, amely az orosz Jenyiszej Krasznojarszkot búcsúztatta.

A másik ágon Sándor Renáta csapata az Allianz MTV Stuttgart egy másik német klubbal, a Dresdner SC-vel mérte össze erejét. Ők simábban vívták ki a továbbjutást, hiszen az első két játszmát megnyerték, s csak ezt követően engedtek ki egy kicsit, de végül ők is 3:1-re győztek.

Ami még örömtelibb, hogy úgy tűnik, a magyar játékos egyre jobb formába lendül. Reni csak a második játszmában állt be csereként, de ezt követően bent maradt a kezdőben és végül 13 ponttal ő lett csapata legeredményesebb játékosa. Neki 12 támadása és egy blokkja eredményezett pontot. Ők majd azzal a fehérorosz Mincsanka Minszkkel találkoznak a következő körben, amely az orosz Uralocska Jekatyerinburgot ejtette ki.

Az elődöntőben mindkét magyar játékos klubja hazai pályán kezdi meg a párharcot március 13-án, míg a visszavágókra egy héttel később kerül majd sor.