Szombathelyi Szandra más szerepkörben

Több változás is történt a Fatum-Nyíregyháza játékoskeretében a héten: távozott két Európa Liga-győztes játékosuk, a helyükre pedig két légiós érkezett.

 

A héten eldőlt, hogy a Fatum-Nyíregyháza 31-szeres válogatott, Európa Liga-győztes, Európa-bajnoki résztvevő játékosa, Szombathelyi Szandra a továbbiakban a terem helyett (ahol legutóbb novemberben lépett pályára) a strandröplabdát részesíti előnyben, s a négyszeres bajnok Lutter Eszter párjaként készül a nyári Kontinentális Kupára, amely egyben olimpiai selejtező is.

Szandra korábban kétszer volt már magyar bajnok strandröplabdában és 2014-ben szerepelt már az olimpiai selejtezőben, most pedig a vezetőséggel mindenben megállapodva, a Nyíregyházi Sportcentrum versenyzőjeként folytatja pályafutását a másik szakágban.

A játékos emellett pénteken televíziós szakértőként is debütál az M4 Sport által közvetített Fatum-Nyíregyháza–Linamar-BRSE találkozón. Szandi korábban mindkét csapatnál megfordult már, sőt a Békéscsaba színeiben bajnoki címet is szerzett.

Ugyancsak változás a nyíregyháziaknál, hogy a másik, Európa Liga-győztes és Eb-résztvevő játékosuk Vacsi Evelin is kikerült a csapat keretéből, miután a 41-szeres válogatott játékos hosszú ideje sérüléssel bajlódik és egy darabig még biztosan nem számíthatott volna rá Horváth András vezetőedző.

A nyíregyházi klubvezetés, pótlásukra a múlt héten leigazolta már a 19 éves Elizabeth Inneh-Vargát, most pedig egy 198 centiméter magas center, a cseh Eva Rutarová csatlakozott a keretükhöz, aki akár már a pénteki meccsen is bevethető. Az átigazolási időszak utolsó napjának történéseiről pénteken egy bővebb cikket is közlünk majd honlapunkon.