Férfi MK: bepillantás a szolnoki diadal kulisszái mögé

Az Openhouse-Szolnok vezetőedzője csapatával együtt történelmet írt, miután kettős győzelemmel jutott döntőbe a címvédő Fino Kaposvár ellen a Magyar Kupában. Gulyás Ferenc a siker titkáról, a szolnoki röplabda felemelkedéséről és újabb céljairól is beszélt.

– Miskolc, Kecskemét, Nyíregyháza, Szeged, Kaposvár, Kazincbarcika és Dunaújváros után nyolcadikként Szolnok városa is feliratkozott a magyar röplabdasport vidéki kupadöntőseinek listájára.
– Nagy nap volt a szerdai a csapat életében, nyugodtan lehet mondani, hogy történelmet írtunk, mert valóban nem volt még soha Magyar Kupa-döntőben a szolnoki csapat.
– Minek köszönhető ez a hatalmas siker?
– Nagyon sok munka van mögötte. Májustól indult igazából azzal, hogy elkezdtünk támogatókat keresni és azon dolgozni, hogy a szolnoki röplabda egy kicsit fellendüljön. Megmondom őszintén, arra azért nem gondoltam az elején, hogy Magyar Kupa-döntőt játszhatunk rögtön az első évben.
– A csapata viszont mérkőzésről-mérkőzésre egyre jobban játszott, játszik a szezonban…
– Igen, amikor már kezdett összeállni az együttes, láttam, hogy merészebb célokat is meg tudunk valósítani. Érezhető volt, hogy kemény munkával sokáig eljuthatunk, hogy nagy lehetőség van ebben a társaságban. Az eredmények azt igazolják, hogy jó úton járunk.
– Már a Kaposvár elleni első mérkőzés után is felkapta a fejét a magyar röplabdás társadalom, a visszavágót követően pedig végképp meghökkent mindenki. Kivéve Önt, aki folyamatosan azt sulykolta csapatába és mondta a sajtónak is rendkívül magabiztosan, hogy mindkét meccsen nyerni akarnak!
– Tisztában voltam azzal, hogy a játékosaim milyen állapotban vannak. Úgy is készítettem fel a csapatot, hogy január elejétől kezdve olyan formába kerüljenek, amivel döntőbe lehet jutni. A brazil fiú Iurgen Hummes Specht kicsit későn érkezett hozzánk, de ő is felvette a fordulatszámot és nagy hasznunkra volt. Ami pedig a nyilatkozatomat illeti: azért voltam magabiztos, mert bíztam a fiúkban, akik alá is támasztották az előzetes elvárásaimat. A Barcika elleni meccs előtt is elmondtam, mit várok tőlük, hogy két szettért megyünk a visszavágóra, és ezt is teljesítették.
– A kupában döntőt játszik, a bajnokságban negyedik helyen áll a Szolnok az alapszakaszban. A NB I-ben mi a célja a csapatnak?
– Egyértelműen a négy közé jutás. A Kecskeméttel játszunk pénteken, és ha meg tudjuk őket verni, akkor biztosan a negyedik helyről várhatjuk a rájátszást, ami azt jelenti, hogy otthon kezdünk és így nagyobb esélyünk van a továbbjutásra.