Férfi NB I: Pécsen hangolt a MEVZA-ra a VRCK

Egy férfi NB I-es mérkőzést játszottak le pénteken, miután a Kazincbarcika, úton az ausztriai MEVZA-kupafordulóra, útba ejtette Pécset, hogy lejátssza soros bajnokiát is. A találkozót a papírformának megfelelően a listavezető vendégcsapat magabiztos teljesítménnyel nyerte.

 

Férfi NB I:

PTE-PEAC – Vegyész RC-Kazincbarcika 0:3 (–9, –13, –12)

Pécs, 50 néző. V: Pőcze, Bibók.

PEAC: Dolgos, Fodor 8, Schwind 1, Pólics 4, Dr. Horváth 1, Soós A. 1. Csere: Kaszás (liberó), Pordán 2, Portik, Szabó G. 2, Turcsics. Vezetőedző: Gyöngyösi Zoltán.

VRCK: Páez 2, Milev 12, Banai 9, Szabó D. 2, Mészáros 8, Juhász 7. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Gebhardt N. 8, Árva 4, Dudás (liberó), Toronyai 1, Kozsla 1. Vezetőedző: Daniel Oravec.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 4:8, 6:16, 7:21. II. játszma: 4:8, 6:16, 12:21. III. játszma: 3:8, 8:16, 9:21.

Gyöngyösi Zoltán: – Egy ilyen erős és dinamikus VRCK ellen mindig nehéz játszani, ráadásul nekünk a péntek nem is igazán jó időpont, hiszen a játékosok dolgoznak, tanulnak röplabda mellett. Hétvégén talán több pontot tudtunk volna szerezni, de nem sokkal többet.

Daniel Oravec: – A cél az volt, hogy jól nyissunk, ami szerintem sikerült is, illetve rengeteg blokkot hoztunk, úgy, hogy az ellenfél sokat nem támadott.