Kreditpontot szerezhetnek a röplabdaedzők a MET előadásain is

A Magyar Edzők Társasága alapszabály szerinti egyik legjelentősebb feladata az edzők tudásszintjének fejlesztése, szakmai ismereteik gyarapítása. Ennek megfelelően rendeznek konferenciákat, gyakorlati bemutatókat, szakmai beszélgetéseket neves edzőkkel.

 

Az elmúlt évben több, mint harminc szakmai rendezvényük volt. Ezek felölelték az edzéselmélet, a sportpszichológia, az utánpótlás-nevelés, az iskolai testnevelés, az edzéstervezés területeit. 2017-ben a Sportért Felelős Államtitkárság egyetértésével megvalósították a Kiemelt Edző Program edzőinek kötelező, kreditrendszerű továbbképzését.

Nagyon fontos, hogy a MET előadásai a magyar röplabdaedzők számára is kreditszerző lehetőségek!

A konferenciáinkon és szakmai rendezvényeinken eddig térítésmentesen vehetnek részt az Január 1-től a konferenciák részvételi díja alkalmanként 5.000.- Ft lesz, kivéve a Magyar Edzők Társasága tagdíjfizető tagjait. A MET tagsági díj „barátságosnak” tekinthető: évi 5000.- Ft/év, illetve nyugdíjasoknak és nappali tagozatos diákoknak és hallgatóknak 2.500.- Ft/év, ezért is célszerű minél több edzőnek belépnie. Azok a röplabdaedzők, akik még nem tagjai a MET-nek, és szeretnének jelentkezni, a következő honlapon tehetik ezt meg: magyaredzo.hu.

 

A 2018. ÉVI KREDITRENDSZER ÉS TOVÁBBKÉPZÉSI ESEMÉNYEK:

A továbbképzési követelményeknek való megfelelését elősegítendő a Magyar Edzők Társasága egy egységes éves képzési, továbbképzési rendszert alakított ki. A kialakításában az Államtitkárság, a MET, a MOB, a Testnevelési Egyetem és az érintett országos sportági szakszövetségek és sportszervezetek is részt vesznek, együttműködnek. A 2018. február 1-től kezdődő évben a képzési, továbbképzési események két szintű rendszerben valósulnak meg. Az év során 9 középfokú (5 pontos események) és 9 szakedzői (10 pontos események) továbbképzési esemény kerül megrendezésre.

A magyar röplabdaedzők számára a következő kreditpontok írhatók jóvá eme képzési sorozatban: részvétel általános, sporthoz kapcsolódó hazai vagy külföldi konferencián (a részvétel igazolásával)
• 1 napos: 1 pont
• 2 napos: 2 pont
• 3 napos: 3 pont
• 4, vagy több napos: 4 pont

 

MET rendezvények:

– Február 7.: Sportjogi ismeretek. A sportegyesületek és a sportszövetségek (sportszervezetek) működésének szervezeti, jogi alapjai. (10 kreditpont)

– Február 20.: A sportélettan alapjai. A teljesítmény élettani háttere. (5 kreditpont)

– Március 6.: A magyar sportdiplomácia helyzete. Az edző, mint sportdiplomata. Viselkedési normák a hazai és nemzetközi sportéletben. (10 kreditpont)

– Március 13.: Az edző, mint pedagógus. Követelmények az edző személyiségével, pedagógiai felkészültségével kapcsolatban. (5 kreditpont)

– Április: Doppingellenes tájékoztató. (10 kreditpont)

– Április 10.: Innovációs lehetőségek a versenyeztetésben. (10 kreditpont)

– Április 17.: A sportpszichológia alapjai, területei. Az edzők által alkalmazható gyakorlati módszerek. (5 kreditpont)

– Április 24.: A téli sportok helyzete és lehetőségei a 2018. évi téli olimpia tükrében. (10 kreditpont)

– Május 8.: Az olimpiai felkészülés optimalizálása az eddigi felkészülési ciklusok tapasztalatai alapján. Olimpiai kvalifikációs stratégia. (10 kreditpont)

– Május 15.: A sportági technika (mozgástechnika) oktatásának módszerei. (5 kreditpont)

– Május 22-23.: A sportági technika (mozgástechnika) oktatásának gyakorlatai. Gyakorlati tábor, Tata. (10 kreditpont)

– Június 5.: A média és a versenysport. Az edző és a média viszonya. Mit lehet és mit nem lehet? (10 kreditpont)

– Június 12.: Az edzéselmélet alapjai. Edzettség, terhelés, elfáradás. A fizikai alapképességek fogalma, fejlesztésük lehetőségei, módszerei. (5 kreditpont)

– Szeptember 11.: Az állami sporttámogatások felhasználásának hatékonysága. (TAO, kiemelt sportági támogatások, KEP program, Gerevich-ösztöndíj) (10 kreditpont)

– Szeptember 18.: A rövid és hosszútávú edzéstervezés. Sportági sajátosságok az edzéstervezésben. A terhelésdiagnosztikai eredmények felhasználása. (5 kreditpont)

– Október 9.: Az edző, mint vezető. Hatékony szervezet vezetési módszerek. (10 kreditpont)

– Október 16.: A sport-biomechanikai vizsgálatok módszerei, gyakorlati alkalmazhatóságuk. (5 kreditpont)

– November 6.: Nemzetközi kitekintés a sporttudomány világába. (10 kreditpont)

– November 13.: Etikai alapvetések, követelmények a sportban. (5 kreditpont)

– December: 4.: Önismeret és személyiségfejlesztés. (10 kreditpont)

– December 11.: Az életkori sajátosságok. Az életkori sajátosságok figyelembe vétele az edzéstervezésben, az edzéseken és a versenyeztetésben. (5 kreditpont)