Pádár Krisztián az internet sztárja Dél-Koreában

A 21 éves Pádár Krisztián már a második szezonját tölti a koreai férfi röplabda-bajnokságban, és napjainkban nem csak a mérkőzéseken nyújtott teljesítményéért jár neki az elismerés. Az internetnek köszönhetően ugyanis a válogatott játékos népszerűsége nem mindennapi méreteket öltött: az All-Star Game-en készült videó több mint egymillió megtekintést hozott eddig a Facebook-on.

 

Az 1996-os születésű Pádár magyarországi sikerei után Belgiumba szerződött, 2016 óta pedig Dél-Koreában üti a labdát. A koreai nemzeti bajnokság hét csapatból áll, és a külföldi játékosoknak köszönhetően egyre magasabb a színvonal. Az együttesek modern csarnokokban játszanak, 3-5 ezer néző látogatja a meccseket. A televízió élőben közvetíti a nagy meccseket, ráadásként pedig a szórakoztatásra is nagy hangsúlyt fektetnek. A szünetekben ismert énekesek szórakoztatják a szurkolókat, akik be is kapcsolódhatnak a mókába, Érdekesség, hogy minden játékosnak vannak saját dalai, amiket a szervezők bármikor szívesen lejátszanak, és nem maradhatnak el a saját táncmozdulatok sem. Pádár a közelmúltban a koreai All-Star Game-en táncolt néhány híres K-Pop dallamra, amely lenyűgözte a rajongókat, és az erről szóló videót a Facebook-on több mint egymillióan látták már.

[도드람 2017-18 V리그 올스타전] '뜻밖의 족구왕' 귀요미 파다르의 세레머니들ㅋㅋㅋㅋ (01.21)

파다르에게 likey, 가시나 춤 가르쳐준 사람 긴급 수배합니닼ㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋ#뜻밖의족구왕 #뜻밖의춤신춤왕 #귀요미_파다르#우리카드 #우리카드위비 #우리카드위비배구단

Közzétette: 우리카드 위비 프로배구단 – 2018. január 20.

 

„Az All-Star Game nem a győzelemről vagy a vesztesről szól. A barátnőm, aki itt van velem Koreában, azt mondta, hogy kicsit szórakoztassam a rajongókat, és így is történt – mesélte Pádár, aki továbbra is a Woori Card Wibee Incheon színeiben játszik. – A koreaiak, hasonlóan ahhoz, amit több amerikai profi sportágban csinálnak, a legjobb játékosok részvételével népszerűsítik a röplabdát. Az All-Star Game egy speciális promóciót is tartalmazott a közelgő téli olimpia előtt: a résztvevők meghívták a rajongókat, hogy kövessék a gyorskorcsolya és a curling eseményeket. A röplabda rendkívül népszerű itt, ha elmegyünk Szöulba, az emberek felismernek minket az utcán, és a külföldi játékosokkal közös fotókat készítenek vagy autogramot kérnek. Ez egy rendkívül jó érzés, és a röplabda megítélését is mutatja ebben az országban.”

Korea sok szempontból egy másik világ, de Pádár élvezi ezt a kalandot.

„Ha valaki Magyarországra költözik, fontos, hogy megtanulja a nyelvet, megismerje a kultúrát, a szokásokat. Nekem is ez a célom Koreában. Az itteni életmód érdekes, sok időt töltök a csapattársaimmal, gyakorlatilag mindent együtt csinálunk kora reggeltől egészen estig. Ami a nyelvet illeti, igyekszem az edzőm, a csapattársaim nyelvén társalogni” – árulta el a két méterre nőtt játékos, aki mostani sikerei ellenére is reménykedik abban, hogy egy nap az egyik elit ligában játszhat majd, Olaszországban, Lengyelországban vagy Oroszországban. Pádár egyelőre folyamatosan fejlődni szeretne, és csapatával minél eredményesebben szerepelni.

A fiatal légiós a magyar röplabdával kapcsolatban elmondta: reméli, hogy a férfi vonal ugyanazt az utat járja be, mint a hölgyek az elmúlt években. Sok a fiatal, tehetséges játékos, a kormány aktívan támogatja a sportágat, így minden adott az előrelépéshez.

Pádár sikerére az európai szövetség honlapja is felfigyelt, és az alábbi írásban számolt be a történtekről.

http://cev.lu/News.aspx?NewsID=26676&ID=5