A CEV elnöke örül annak, hogy Magyarország is Eb-házigazda

Kedden sajtótájékoztatót tartott a Magyar Röplabda Szövetség, melynek témája az Európai Röplabda Konföderáció elnökének, a szerb Alekszandar Boricsicsnak, illetve a szervezet alelnökének, a szlovák Lubor Halandának budapesti látogatása volt, ahol találkozott több állami és sportvezetővel, köztük Orbán Viktor miniszterelnökkel is.

 

A CEV elnöke, Alekszandar Boricsics a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy nagyon elégedett volt az elmúlt másfél napban tapasztaltakkal és örül annak, hogy Budapest lesz a jövő évi női Európa-bajnokság egyik házigazdája, véleménye szerint jó döntés volt felkérni a magyar szövetséget társházigazdának.

„Azt nem is gondoltam volna, hogy a magyar szövetségnek ilyen kiterjedt a kapcsolata, hiszen a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Kulcsár Krisztián és a sportért felelős államtitkár-asszony, Szabó Tünde mellett maga Orbán Viktor miniszterelnöke is fogadott minket, akivel egy órán keresztül egyeztethettünk. Az Önök kormánya rendkívül elkötelezett a sport iránt, ez jó példa lehet minden ország számára.”

Alekszandar Boricsics hangsúlyozta, a CEV és a Magyar Röplabda Szövetség közös munkája a jövőben nemcsak az Európa-bajnokság rendezésében merül ki, hanem közösen dolgoznak majd a sportág folyamatos fejlődése érdekében, amelynek egyik fő eleme egy négyéves utánpótlásprogram lesz.

Dr. Kovács Ferenc, a Magyar Röplabda Szövetség elnöke elmondta, a látogatás már önmagában történelmi jelentőségű volt, ugyanis először jött létre ilyen magas szintű találkozó.

„A miniszterelnök úr és az elnök úr megbeszélése remek hangulatban zajlott, s ezen az is elhangzott, hogy bírjuk a kormány pénzügyi támogatását az Eb-vel kapcsolatban. A legnagyobb támogatás azonban a TAO-programba való becsatlakozásunk, amelynek köszönhetően egyre inkább fejlődhet a sportág. Ennek első jeleit már most is érezhetjük, hiszen több, mint duplájára emelkedett a sportágban lévő egyesületek és a versenyengedéllyel rendelkező játékosok száma is az elmúlt fél évben. Az elmúlt másfél nap pedig mindenkit nagyon inspirált.”

A CEV elnöke zárásként egy emlékplakettet adott át Dr. Kovács Ferenc elnöknek, majd a küldöttség az ebédet követően elégedetten távozott Magyarországról, amely 2019-ben Lengyelországgal, Szlovákiával és Törökországgal együtt rendezi meg a női Európa-bajnokságot.