Ma éjfélkor jár le a nevezési határidő a hóröplabda ob-ra!

Még mindig lehet nevezni, de már csak péntek éjfélig az első magyar felnőtt hóröplabda országos bajnokságra. Eddig hét női, valamint tíz férfipáros jelezte indulási szándékát a február 10-11-i, eplényi versenyen, amelynek győztesei indulási jogot szereznek a márciusi, ausztriai Európa-bajnokságra.

 

A versenyzők között olyan neves strandröplabdázók szerepelnek, mint a négyszeres országos bajnok Lutter Eszter, aki ezúttal Győri Pannival indul, valamint a tavalyi ob-döntő ezüstérmese, Szabó Dorottya és Tóth Eszter. De a tavalyi U20-as bajnok Harmat Borbála és Orbán Orsolya, valamint az U18-as aranyérmes Tátrai Nikolett is ott lesz a mezőnyben.

A férfiaknál a legnevesebb versenyzők a korábbi bajnok Soós Izsák, aki a tavaly két ob-fordulót is megnyerő Bán Viktorral, Meszlényi Tamás pedig Krekk Zoltánnal áll rajthoz. Itt is a mezőny tagja lesz az U20-as bajnok Benkő Balázs és Oláh Botond, valamint az U18-as aranyérmes Stréli Bence és Hajós Artúr (bár utóbbi nevezése csütörtök estig nem érkezett meg).

Nők:
Czene Adrienn, Császár Norina
Győri Panna, Lutter Eszter
Harmat Borbála, Orbán Orsolya
Katona Janka, Sákovics Virág
Lászlop Alexandra, Tóth Eszter
Papp Dóra Lujza, Tátrai Nikolett
Szabó Dorottya, Tóth Eszter

Férfiak:
Bán Viktor, Soós Izsák
Benkő Balázs, Oláh Botond
Decker Benjámin, Zsubori Barnabás
Krekk Zoltán, Meszlényi Tamás
Kovács Boldizsár, Lukács Róbert
Marton Tamás, Molnár Gábor
Mike Szabolcs, Zsembrovszky Dávid
Molnár Zoltán, Pető Levente
Pordán Áron, Szabó Gábor
Stréli Bence, (Hajós Artúr)

Jelenleg tehát a férfi és a női mezőnyben is vannak szabad helyek, Az ob-n a hóröplabda ranglista pontjai alapján a 12-12 legjobb páros indulhat majd, azaz még öt női és két férfipáros biztosan belefér a mezőnybe. Nevezni ezen a linken lehet:

https://goo.gl/forms/7SbpglOXvJ4QpwQb2

A 2018-as hóröplabda ranglista:

Hóröplabdaranglista_2018

 

Már szállingóznak az utánpótlás nevezések is, de ott csak egy héttel később, január 26-án jár le a nevezési határidő. Itt a következők neveztek eddig:

Lányok:
Bezur Flóra, Horváth Anna
Bíró Csenge, Rácz Annamária
Hábetler Hanna, Török Petra

Fiúk:
Dóczi Domonkos, Udvarhelyi Márton
Sándor Bernát, Suba Róbert Márk

Az utánpótlás ob nevezésével kapcsolatban ITT talál információkat!