Rajt előtt a női Extraliga (6.) – a címvédés a cél Békéscsabán

Ezen a hétvégén indul a női röplabda-bajnokság második szakasza, egyben elkezdődnek a legjobb hat együttest tömörítő Extraliga küzdelmei. A címvédő Linamar-Békéscsabai RSE célja természetesen nem is lehet más, mint az újabb elsőség elhódítása. A csabaiak napjainkban is négy fronton harcolnak, és a hétközi CEV-kupa továbbjutás után vasárnap este már Újpesten lesz jelenésük.

 

Ez a találkozó mindenképpen pikánsnak ígérkezik, ugyanis a fővárosiak szakították meg decemberben a BRSE 88 mérkőzésből álló magyarországi bajnoki veretlenségi sorozatát. Azon a mérkőzésen a csabaiak többször is nyerő helyzetbe kerültek, végül azonban az UTE kerekedett felül. Az olasz vezetőedző, Alberto Salomoni csapata a várt magabiztossággal nyerte meg csoportját az alapszakasz őszi küzdelmei során, a folytatásban viszont minden bizonnyal nagyot kell majd harcolni minden egyes győzelemért. 2017 nyarán az együttes kerete jelentős vérátömlesztésen ment keresztül, de a megújult gárda folytatni kívánja az elődök sikersorozatát, és nem csak a bajnoki és Magyar Kupa-elsőségét szeretné megvédeni, hanem a nemzetközi porondon is kiemelkedően szeretne teljesíteni. Nos, a BRSE jelentős sportdiplomáciai sikert elkönyvelve, megrendezheti a MEVZA-kupa négyes döntőjét, a CEV-kupában pedig immár a következő körre készülhet.

„A címek megszerzése mellett abban is bízom, hogy idén taktikailag és technikailag is sokat fejlődik majd a csapat” – mondta még a szezon kezdete előtt az új vezetőedző.

A csabaiak tehát továbbra is jó irányba haladnak, és a röplabdabarátok nagy érdeklődéssel várják, hogy az Extraligában – a nemzetközi kötelezettségek közepette – milyen teljesítményt nyújtanak majd.