Olasz és francia ellenfél vár kupacsapatainkra

Amint arról hírt is adtunk, a Linamar-BRSE és a Vasas Óbuda is sikerrel vette a nemzetközi kupák első fordulóját. Előbbieknek a CEV-kupában olasz, utóbbiaknak pedig a Challenge-kupában francia ellenfele lesz.

 

A csabaiaknak nem lesz könnyű dolga, hiszen a BL-selejtező után egy újabb neves olasz csapatot, a tavalyi CEV-kupában elődöntős Pomi Casalmaggiorét sikerült kifogniuk, amely a holland VC Sneek csapatát búcsúztatta kétszer 3:0-val. Az olaszok játékoskeretében dominikai, holland, horvát, kanadai, kínai és szerb légiósai is vannak, de már az olasz kontingens is elég erős. Mindezek ellenére jelenleg csak a kilencedik helyen állnak az olasz bajnokságban. A párharc első mérkőzésére Békéscsabán kerül majd sor még januárban, 23. és 25. között, a visszavágót február 6-8-án játsszák Cremonában.

Sokkal könnyebb helyzetben a Vasas sem lesz, hiszen nekik egy francia csapat, a Nantes lesz a következő ellenfelük, amely a norvég Randaberget búcsúztatta szettveszteség nélkül. A franciáknál két-két amerikai, brazil és finn, valamint egy német légiós játszik, de ők sem állnak túl jól hazájuk bajnokságában, hiszen mindössze a 11., azaz utolsó előtti helyen tanyáznak. A párharcot a piros-kékek kezdik hazai pályán.

Ami két CEV-kupás légiósunkat illeti, Szakmáry Gréta csapata, az SSC Palmberg Schwerin a Rocheville Le Cannet otthonában is 3:1-re győzött, s ebben a magyar ütőnek meghatározó szerepe volt, hiszen 19 pontjával ő lett csapata legeredményesebb játékosa. Gréti 16 támadása és 3 blokkja ért pontot, ráadásul utóbbiból eggyel tett pontot a mérkőzés végére. Következő ellenfelük az ukrán Himik Juzsnyij lesz.

Sándor Renáta klubjának, az Allianz MTV Stuttgartnak sem okozott gondot a MEVZA-kupában éllovas cseh Olomouc 3:0-s legyőzése, a magyar légiós azonban sajnos nem lépett pályára ezen a találkozón. Reméljük majd legközelebb, amire a Fatum-Nyíregyházát búcsúztató belga Asterix Avo Beveren ellen lesz majd lehetősége.