Rajt előtt a női Extraliga (3.) – a négy közé kerülés a cél Jászberényben

Nem adná alább az elmúlt években elértektől a Jászberényi RK együttese. A csapat a 2017/2018-as évad első felében is igazolta az előzetes várakozásokat: a nyári átalakulás után a társaság bejutott a legjobb hat gárdát tömörítő Extraligába, a Magyar Kupában pedig már elődöntős. Az egyesület emblematikus alakja, Deme Gábor vezetőedző bízik lányaiban, és a szezon végén a négy közé várja őket a bajnokságban.

„Az előző bajnoki évad után az volt a célunk, hogy a jászberényi értékeinket megtartsuk, illetve úgy erősítsünk, hogy elérjük majd a céljainkat – fogalmazott a tapasztalt szakember. – Az alapszakasz során az elvárásoknak megfelelően teljesítettünk, és nem forgott veszélyben, hogy megszerezzük a csoportban az első három hely egyikét. Közben a Magyar Kupában is eljutottunk a legjobb négyig. A folytatás természetesen igen nehéz lesz, kiegyenlített a mezőny, hasonló erősségű csapatok csatáit láthatják majd a sportbarátok, mi pedig megpróbálunk az első négyben végezni a szezon végén.”

A JBRK a nyáron két idegenlégióssal vágott neki a küzdelmeknek, és mindketten igazi erősségei, húzóemberei voltak az együttesnek. A 24 esztendős orosz szélsőütő, Yana Shevcuk a klub honlapjának adott interjújában kiemelte, jól döntött, amikor Magyarországot választotta a nyáron.

„A szezon előtt az volt a célkitűzésünk, hogy a bajnokságban és a kupában is szerezzünk érmet, és továbbra is ezt szeretnénk elérni. Az Extraliga első fordulójában, a Vasas ellen jó játékot és győzelmet várok a csapatomtól” – mondta a játékos.

A jászságiak egyébként a hírek szerint szeretnék tovább erősíteni a keretüket, de a hivatalos bejelentésre még várni kell.

(Fotók: jbrk.hu)