Rajt előtt a női Extraliga (1.) – Magasra törne az UTE

A karácsonyi és az év eleji pihenőt követően az előttünk álló hétvégén beindul a küzdelem a női röplabda Extraligában. A bajnokság már nagyon várt második szakaszában napjaink legjobb hat magyar együttese verseng majd egymással a pontokért, illetve a minél előkelőbb helyezésekért. Az alapszakasz csoport-csatározásai után a Békéscsaba, az UTE, a Jászberény, a Nyíregyháza, a Vasas és a Kaposvár vívta ki az elit-tagság jogát. Újpesten nem kerteltek, amikor a célokról érdeklődtünk…

 

Az újpestiek számára kötelező volt a felsőházi tagság kivívása, és a nyári szünetben újjáalakult együttes az elvártak szerint teljesített. A csapat nagy bravúrt végrehajtva, 3:2-re legyőzte a Békéscsabát, a budaörsi vereség ugyanakkor a meglepetés erejével hatott.

„Nagyon várjuk már a bajnokság folytatását, mert valami új vár ránk és a riválisainkra – mondta honlapunknak az UTE röplabdázóinak szakosztály-vezetője, Ancsin Ildikó. – Ebben a szakaszban már nem lesz könnyű mérkőzés, minden egyes pontnak és szettnek nagy jelentősége lehet. A kiegyenlített, egyre csak erősödő mezőnyben szeretnénk az első vagy a második helyet megszerezni, hogy nyugodtan kezdhessük majd el a rájátszást. A Békéscsaba elleni nyitó találkozó nem ígérkezik könnyűnek, a decemberi sikerünk után a bajnok várhatóan kettőzött erővel készül majd ellenünk. Rövid idő alatt sok éles meccs vár ránk, és sokat jelenthet majd, hogy hosszú a kispadunk, sok remek játékos vár bevetésre, ha a helyzet úgy kívánja.”

A vasárnapi, Békéscsaba elleni első Extraliga-találkozó előtt a lilák felkészülési mérkőzést játszottak az MTK-val, és 4:0 arányú győzelmet arattak.

Jó hír a csapat szurkolói számára, hogy a keret minden játékosa parkettre lépett a találkozón, vagyis már nincs sérült Újpesten. Ráadásként a vezetőség egy új játékost is kipróbál: a 195 cm magas, 26 éves center, Jennifer Cross Kanadában született, és a Michigan Egyetemen kezdett el röplabdázni. Már az első évében hozzásegítette csapatát, hogy a legjobb négy közé jusson a bajnokságban, és jelen állás szerint is ő tartja az egyes blokkoknak a rekordját. Ezt követően Európa felé vette az irányt, és a svéd Engelholm együtteséhez igazolt. Itt két fronton is, a séd kupában és a bajnokságban is bemutatkozott, nem mellesleg megnyerték a bajnoki címet ebben az évben. Ezután a német Drezda csapatát választotta, ahol két évet töltött el, és itt bajnoki címet és kupagyőzelmet ünnepelhetett. Pályafutása során több alkalommal is magára húzhatta a kanadai nemzeti mezt – írta a szakosztály honlapja.

Az UTE a Békéscsaba ellen kezd vasárnap este a Megyeri úton, és újból megpróbálkozik a bravúrral, a bajnokveréssel.