Három csapatunk és két légiósunk a kupafordulóban

Három női klubcsapatunk és két légiósunk lesz érdekelt a hétközi nemzetközi kupafordulóban. A legsűrűbb számunkra a CEV-kupa, hiszen itt a bajnok Linamar-BRSE, a Fatum-Nyíregyháza, valamint Szakmáry Gréta és Sándor Renáta révén is érdekeltek vagyunk, míg a Challenge-kupában a Vasas Óbuda tartja a frontot.

 

A három csapat közül legkorábban a nyíregyháziak lépnek pályára, mégpedig szerdán, Belgiumban. A női NB I alapszakaszának B-csoportját megnyerő szabolcsiak 3:0-s hátrányból várják az elég későn, este fél kilenckor kezdődő folytatást.
„Igaz, nem játszottunk még ilyen késő esti órában, ez azonban semmilyen gondot nem okoz, itthon nem egyszer előfordult már, hogy ilyenkor edzünk – fogalmazott Horváth András, a nyíregyháziak trénere a szon.hu-n. – Másfelől az első mérkőzésen, idehaza is kint volt ezer néző, minél többen vannak a lelátón annál jobb, ami csak motiváltabbá teszi a lányokat. Minél szorosabb meccsre szeretnénk kényszeríteni a belgákat, ennek érdekében felszabadult játékot remélek. Egy biztos, saját bőrünkön tapasztaltuk, hogy az ellenfél milyen stílust képvisel, leginkább a nagy tempóhoz kell alkalmazkodnunk, ez lehet a kulcsa a találkozónak.”

Csütörtökön két hazai mérkőzésre is sor kerül. Előbb 18 órától a békéscsabaiak fogadják a Maccabi Haifát (a találkozót a DIGI Sport1-en, vagy a laola1.tv-n is meg lehet tekinteni). Az izraeli csapat már kedden megérkezett Magyarországra, szerdán délelőtt pedig edzenek is a sportcsarnokban. A BRSE idegenben nyerte meg 3:1-ra az első mérkőzés, s amennyiben a visszavágót is sikerrel veszik, úgy az olasz Pomi Cassalmaggiore és a holland Sneek párharcának továbbjutójával meccselnek majd a következő fordulóban. Az első meccset az olaszok nyerték idegenben 3:0-ra.

A Vasas csütörtökön a liechtensteini VBC Galina Schaant fogadja csütörtökön, de aki személyesen tekintené meg ezt a találkozót, az ne a Folyondár utcába és ne is a Fáy utcába menjen, mert ezt a mérkőzést az Angyalföldi Láng Sportcsarnokban rendezik majd (XIII. kerület, Rozsnyay utca 4.). Aki nem tud személyesen megjelenni a találkozón, de szeretné mégis megtekinteni azt, az ezt a laola1.tv honlapon tudja megtenni. A piros-kékek ugyancsak 3:1-re nyerték az első meccset idegenben, s továbbjutásuk esetén a francia Nantes és a norvég Randaberg meccsének győztese vár rájuk. Itt az első meccset a franciák nyertég idegenben.

Légiósaink közül Szakmáry Gréta csapata, a német SSC Palmberg Schwerin lép pályára először, akik már kedden este nyolckor megmérkőznek a francia Rocheville Le Cannet-tel. Grétáék 3:1-re nyerték az első meccset hazai pályán, így tehát, a legrosszabb esetben is minimum aranyjátszma vár rájuk. Ha sikerül megoldaniuk a könnyűnek azért egyáltalán nem nevezhető feladatot, akkor az ukrán Himik Juzsnyij és a svájci ZesarVFM Franches-Montagnes párharc győztesével találkoznak.

Velük szemben Sándor Renáta klubja, az ugyancsak német Allianz MTV Stuttgart hazai pályán várja a visszavágót, a MEVZA-kupa alapszakaszában vezető cseh VK UP Olomouc-t, amely ellen idegenben nyertek 3:1-re. Reniék következő ellenfele, továbbjutásuk esetén éppen a nyíregyháziak meccsének továbbjutójával kerülnek össze.

 

A MAGYAR ÉRDEKELTSÉGŰ KUPAPROGRAM:
Január 9., kedd
20:00 Rocheville Le Cannet (francia) – Schwerin (német, Szakmáry Gréta); CEV-kupa (1:3)
Január 10., szerda
19:00 Stuttgart (német, Sándor Renáta) – Olomouc (cseh); CEV-kupa (3:0) – laola1.tv
20:30 Asterix Avo Beveren (belga) – Fatum-Nyíregyháza; CEV-kupa (3:0)
Január 11., csütörtök
18:00 Linamar-BRSE – Maccabi Haifa (izraeli); CEV-kupa (3:1) – DIGI Sport1/laola1.tv
19:00 Vasas Óbuda – Galina Schaan (liechtensteini); Challenge-kupa (3:1) – laola1.tv