Fiú U18-as Eb-selejtező: Nem sikerült a bravúr

Lejátszotta Cserkasziban első Európa-bajnoki selejtezőjét fiú U18-as válogatottunk, amelynek ellenfele ezúttal Törökország volt. A mieink remekül tartották magukat az első játszmában, s csak minimális vereséget szenvedtek. A második és a harmadik felvonásban viszont már egyértelműen a törökök akarata érvényesült.
U18-as Eb-selejtező, Cserkaszi (Ukrajna):
Magyarország – Törökország 0:3 (–23, –12, –15)
Magyarország: Iván G. 5, Boa 11, Laczi 4, Flachner K. 8, Tomanóczy 5, Iván B. 3. Csere: Sárközi (liberó), Soyvural, Matyiák, Csendes, Oláh 1. Szövetségi edző: Bodonyi Ákos.
Törökország: Üstündag 2, Kirit 5, Lagumdzija 9, Tümer 10, Kurtulus 10, Gürbüz 15. Csere: Cil (libero), Bayam, Boz, Yilmaz 1. Szövetségi edző: Hüseyin Düzceler.
Bodonyi Ákos: – Csapatunk a mai napon képes volt az egyik legjobb oldalát mutatni és egy rendkívül színvonalas első szettet játszani az Európa-bajnoki 3. helyezett ellen. Sajnos a végjátékban egy minimális összpontosítás hiányzott a sikerhez. A második játékrészben sajnos játékban alulmúltuk önmagunkat, és nem voltunk képesek felvenni a ritmust az ellenféllel. A végső játszma első harmada elfogadható volt, de a továbbiakban sajnos ellenfelünk felülkerekedett rajtunk. Játékosaimat ennek ellenére dicséret illeti, hiszen képesek voltak nagyon motiváltan, a tudásuk legjavát nyújtani a mérkőzés jelentős részében. Tanulnunk kell a hibáinkból, és meg kell tudnunk a végjátékokat nyeri. Bízom a sikeres folytatásban.
Pénteken 16:30-kor a házigazda Ukrajna ellen lép pályára csapatunk.
A csoport másik mérkőzésén:
Ukrajna – Grúzia 3:0 (15, 13, 12)
A csoport állása: 1. Ukrajna 3 pont (3:0), 2. Törökország 3 (3:0), 3. Magyarország 0 (0:3), 4. Grúzia 0 (0:3)