Búcsúzott a Pénzügyőr a Challenge-kupától

Ahogyan az sajnos várható volt, idegenben sem sikerült a bravúr a Pénzügyőrnek a Challenge-kupában. A bajnoki és Magyar Kupa-ezüstérmes csapat Oroszországban is 3:0-s vereséget szenvedett és búcsúzott a sorozattól.

 

CHALLENGE-KUPA, FÉRFIAK, 1. KÖR, VISSZAVÁGÓ

GAZPROM-JUGRA SZURGUT (orosz) – PÉNZÜGYŐR SE 3:0 (13, 14, 15)

Szurgut, 2000 néző. V: Huszejnovics (fehérorosz), Viktorini-Lisa (szlovák)

SZURGUT: Urszov 13, Szafonov 4, Glivenko 6, Ivanov 2, Krszmanovics 2, Ignatyev 1. Csere: Andrejev, Kovirjajev (liberók), Verbnyakov, Beszkrovnij 8, Mitics 1, Troinin 3, Csefranov 9, Szjomisev 5. Vezetőedző: Rafael Habibulin.

PÉNZÜGYŐR: Török, Jánossy 6, Kiss N., Rozgonyi 1, Kiss D., Rása 4. Csere: Bán, Manoogian (liberók), Takács G. 4, Kecskeméti, Kovács S. 1. Megbízott edző: Torma Péter

Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:3, 16:11, 21:12. II. játszma: 8:5, 16:8, 21:12. III. játszma: 8:4, 16:10, 21:13

Továbbjutott: a Szurgut, kettős győzelemmel

Torma Péter: – A mérkőzésen a budapestihez hasonló lelkesedéssel játszottunk. A hosszú út és az időeltolódás némileg érződött a csapaton, ám minden játékossal maradéktalanul elégedett lehetek. Első nemzetközi kupaszereplésünkkel méltón képviseltük a Pénzügyőrt és a magyar röplabdát.

**********************************

Így már egyedül Németh Szabolcsnak szurkolhatunk a továbbiakban, a férfi nemzetközi kupákban. A válogatott ütő csapata, a román Steaua Bucuresti hazai pályán is 3:0-s győzelmet aratott a szlovák Kosice ellen, s jutott a második fordulóba, ahol az osztrák Grazot búcsúztató portugál Benfica lesz majd az ellenfelük. A magyar játékos az első két játszmában lépett pályára, s két ásza, valamint öt pontot érő támadása, azaz összesen hét pontja lett.