Döntőztek a hazaiak a Móricz-tornán

2017. december 8-10-én került megrendezésre a XXIV. Nemzetközi Móricz Röplabda Torna, 12 csapat részvételével. A 12 csapat, 6 hazai és 6 külföldi gárdából tevődött össze, így az ország egyik legrangosabb utánpótlás rendezvényén mérhették össze tudásukat a csapatok.

 

A torna a város kiemelt rendezvénye, mert testvárosi kapcsolatokon alapszik. A két nap során a csapatok 32 mérkőzést játszottak. Lebonyolítási rend: a csapatok 4×3 csoportokban mérkőztek meg egymással. A csoport elsők kiemeltek lettek, míg a csoport második és harmadik helyezettek keresztjátékot játszottak . A győztesek a negyeddöntőbe jutottak, míg a vesztesek az alsó házban folytatták a játékot. Két helyszínen zajlottak a mérkőzések: a Móricz Zsigmond Általános Iskola és a Kertvárosi Általános Iskola tornatermeiben. A döntőben a házigazda Móricz- Sportcentrum és a Bel-Minsk csapata küzdöttek az első helyért. A magas színvonalú, küzdelmes mérkőzésen a Bel-Minsk csapata győzedelmeskedett 2:0 arányában (21:25; 26:28) a Móricz-Sportcentrum csapatával szemben. Így a házigazdák csapata a 2. helyen végzett.

A XXIV. Nemzetközi Móricz Röplabda Torna végeredménye:

 1. Bel-Minsk
 2. Móricz
 3. BRSE
 4. UTE
 5. Vasas SC
 6. Baia Mare
 7. Jaslo
 8. MTK
 9. Grybow
 10.  Presov
 11. Sportcentrum B
 12. Bardejov

 

Különdíjasok:
A torna legjobb előkészítő játékosa: Feld Bettina (BRSE)
A torna legjobb támadó játékosa: Mikanovich Emilai (Bel-Minsk)
A torna legtechnikásabb játékosa: Kis Bianka  (Móricz sportcentrum)
Legjobb Sportcenrtum játékosok: Kiss Virág és Leskó Panna (Móricz)
Legjobb Móriczos játékos: Racskó Dorina
Legjobb külföldi játékos: Olivia Solarz (Jaslo)
A torna legértékesebb játékosa: Hlekava Antonina (Bel-Minsk)

ALL STAR csapat:

Kibalka Alena (Bel-Minsk); Islali Lilla (Móricz); Szűcs Gréta (BRSE); Tomsits Petra (UTE); Molnár Zsófi (Vasas SC); Geiger Evelin (Baia Mare); Aneska Wierzgacz (Jaslo); Vámos Adrienn (MTK); Anna Udziela (Grybow); Emma Andercsova (Presove); Rufin Martinez Natália (Sportcentrum B); Mikaela Klimekova (Bardejov);

A torna edzői:
Reut Ina (Bel-Minsk)
Moravszki Gyuláné ( Móricz)
Nagy Attila (BRSE)

Az ezüstérmes csapat tagjai: Kis Bianka, Kiss Virág, Leskó Panna, Racskó Dorina, Kindrusz Doroti, Gyerák Panna, Daniló Alexandra, Islai Lilla, Bogár Dorina, Benkő Noémi, Berki Szonja, Forosz Zsófia, Dolgos Enikő, Birta Zoé. Edzők: Moravszki Gyuláné, Moravszki Gyula

A torna összegzése: eredményes és értékes két napot tudhatunk magunk mögött. A mérkőzés sorozatok jó lehetőséget biztosítottak a következő OGYB és OSB középdöntő felkészüléséhez. Ezúton szeretnék köszönetet mondani minden támogatónak, szülőknek akik segítették a torna eredményes lebonyolítását.