Röplabdás elismerések a Békéscsabai Sportgálán

A múlt békéscsabai sportcsillagait és a jelen kiválóságait köszöntötték a Csabagyöngye Kulturális Központban, és a röplabdások is komoly elismerésekkel gazdagodtak.

A jeles eseményen a Békéscsaba halhatatlan sportcsillaga címet adták át Ónodi Henrietta, Palotai Károly és Gedó György olimpiai bajnoknak. Szintén a gálán adták át a békéscsabai közgyűlés által megítélt Békéscsaba sportjáért kitüntetést Kormos Mihálynak, a többszörös magyar bajnok Békéscsabai Röplabda Sportegyesület szakmai igazgatójának.

Az év csapata a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület felnőtt női együttese lett, amely bajnoki, Magyar Kupa- és MEVZA Cup győzelmet ünnepelt idén. A tavalyi évhez hasonlóan ismét kiérdemelte az év sportvezetője címet az egyesület elnöke, Baran Ádám, aki a csapat izraeli CEV Kupa mérkőzése miatt nem tudott részt venni az eseményen.

A felnőtt válogatottban nyújtott teljesítménye (World Grand Prix győzelem és EB szereplés) miatt elismerésben részesült Szpin Renáta, akinek díját édesanyja vette át. Szintén színpadra szólították Glemboczki Zórát, akinek korosztályos válogatottban elért sikereit ismerték el.

Nagy Attila, a klub utánpótlás szakmai vezető helyettese pedig az elmúlt évek során, az utánpótlás nevelés terén elvégzett kiemelkedő munkájáért kapott díjat.

 

BRSE utánpótlás: Száz mérkőzést játszottak hétvégén a legkisebbek

Az elmúlt hétvégén rendezték meg az idei év első, BRSE által szervezett zsinór-röplabda versenyét az Erzsébethelyi Iskola tornatermében, ahol 100 mérkőzésen közel 100 kislány mérhette össze tudását. Két kategóriában versenyeztek a lányok, ahol a kezdőknél azok játszottak, akik ebben a tanévben kezdtek el megismerkedni a röplabdázás alapjaival, míg haladók csoportjában lévő lányok már az érintéseket is el kezdték tanulni. A kezdőknél 20 csapat, a haladóknál 15 csapat küzdött meg egymással a dobogó legfelső fokáért. 4 pályán kellett levezényelni a 100 száz mérkőzést ahhoz, hogy a csoportmérkőzések és keresztjátékok után a helyezések sorrendje is eldőlhessen. A tízperces meccsek sokszor egy-két pont különbséggel végződtek. – adta hírül a BRSE hivatalos közösségi oldala.