A belga bajnok ellen hangolnak a nyíregyházi lányok

A szezon egyik legfontosabb és legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzése kapcsán tartott sajtótájékoztatót csütörtökön a Fatum-Nyíregyháza női röplabdacsapata. A szabolcsiak a CEV-kupában a belga bajnok és kupagyőztes Asterix Avo ellen mutathatják meg, mit tudnak.

 

A Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapata eddig igazolta az előzetes várakozásokat. Horváth András együttese jó eséllyel pályázik az alapszakasz I. B-csoportjának megnyerésére, szombathelyi győzelmével pedig fél lábbal már a Magyar Kupa elődöntőjében érezheti magát. A következő nagy feladat a tisztességes szereplés lesz a második számú nemzetközi sorozatban, a CEV-kupában, ahol is a belga bajnok és kupagyőztes Asterix Avo lesz a Fatum ellenfele. A párharc első összecsapását a jövő kedden (december 12., 18 óra) rendezik a Continental Arénában. A nyíregyházi szakmai stáb alaposan feltérképezte a riválist, a belgák több összecsapásának felvételét megtekintette.

„Azt gondolom, az elmúlt évtized legrangosabb sporteseménye lesz a keddi mérkőzés – fogalmazott Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője. – A második számú európai kupasorozatban a legjobb tizenhat közé jutásért küzdhetünk, ami önmagában jelentős dolog. A belgák a Bajnokok Ligájában indultak, és előbb idegenben 3:2-re verték a holland bajnokot, majd otthon 3:1-re kikaptak, így valószínűleg csalódásként érték meg a kiesést, és azt, hogy a CEV-kupában folytatják. Egy igazán komoly, a miénknél hatszor nagyobb költségvetéssel működő klub lesz az ellenfelünk, és bízom abban, hogy meglepetést tudunk szerezni.”

A visszavágót január elején vívják a felek az Asterix Avo bevereni otthonában.