Győzelemmel kezdett Németh Szabolcs csapata

Szerdán nem csak a Pénzügyőr által voltunk érdekeltek a Challenge Kupa küzdelmeiben, ezen a napon lépett pályára ugyanis Németh Szabolcs csapata, a román Steaua Bukarest is a szlovák KDS sport-Kosice otthonában.

 

A román bajnokság listavezetője idegenben is nagyon magabiztosan játszva, három sima szettben győzött és nagy lépést tett a továbbjutás felé. A magyar válogatott ütője tíz pontot szerzett a találkozón, mind a tizet támadásból, amivel a harmadik legjobb támadó lett a meccsen, míg a nyitásfogadók között a második legjobbnak bizonyult.

„Jól ment nagyon tegnap a játék, 12 támadásból 10 pontot szereztem és az egész meccset hiba nélkül hoztam le, mind nyitásfogadásban mind pedig szervában – mondta el kérdésünkre a röplabdázó. – Csapat szinten is nagyon jól ment a játék, minden játékos nagyon motivált volt ezen a mérkőzésen, mint ahogy a hazai meccseken is. Ennek köszönhető, hogy első helyen vagyunk az első kört követően a bajnokságban.”

A Steaua az eddigi tizenegy bajnokijából tizet megnyert, az egyetlen vereségüket még októberben, a második fordulóban szenvedték el, amikor 3:1-re kikaptak a városi rivális, Dinamo otthonában. Azóta viszont mindössze két játszmát engedtek ki a kezükből, s legutóbbi hat meccsükön – beleszámítva a mostani, Kassa ellenit is – még csak szettet sem veszítettek.

„Erre a nemzetközi meccsre nagyon sokat készültünk mert a csapat utoljára 11 éve szerepelt a nemzetközi porondon és a mostani gárdával tovább is szeretnénk menetelni! A csapat nagyon jó, de amennyiben továbbjutunk, nem éppen könnyű az águnk. Ezt a kört követően a mi párharcunk továbbjutója a Graz–Benfica győztesével kerül össze. Oda is győzni megyünk, de addig még sokat kell dolgozni.”

Abban a párharcban a 2015-ös Challenge Kupa-győztes portugál csapat szerzett vezetést, miután hazai pályán legyőzték az osztrákokat. A Challenge Kupa első fordulójának visszavágóit két hét múlva rendezik. A Pénzügyőr mellett férfi vonalon már csak Németh Szabi révén vagyunk érdekeltek a nemzetközi klubkupákban.

A férfiválogatott korábbi csapatkapitánya is harcban van az év legjobb játékosa közönségszavazásán. Aki még nem adta le szavazatát, az erre a linkre kattintva teheti meg!