MOB-elnökként amatőr strandröplabdázó – megjelent a Sport 2017

Bemutatták pénteken a Magyar Olimpiai Bizottság gondozásában megjelent Sport 2017 című évkönyvet. A sportévkönyv 1988 óta jelenik meg rendszeresen minden esztendőben, s az év legrangosabb sporteseményeit foglalja össze, s természetesen külön fejezet foglalkozik a röplabdával is.

 

Az 512 oldalas kiadvány cikkeit – benne 18 interjúval – 71 szerző írta 600 fotó illusztrálja. A 7940 forintba kerülő kötet remek ajándék minden sporttal foglalkozó gyermek és felnőtt számára.

A röplabdával foglalkozó fejezetet immár hagyományosan, idén is Karádi Zoltán írta, a Magyar Röplabda Szövetség sajtómunkatársa írta, ahogyan a kötet végén, az évet összegző, 2017-es év világversenyeinek eredményeit összefoglaló mellékletet is, amelyben természetesen ugyancsak helyet kapott a sportág.

Az eseményt bemutató sajtótájékoztatón Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke is felszólalt:
„Soha nem gyűjtöttem, mégis néhány példánytól eltekintve az összes megvan” – mondta el a korábbi olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa bajnok vívó, aki a sport szempontjából jónak minősítette a 2017-es esztendőt, s egyúttal reményét fejezte ki, hogy a 2018-as még jobb lesz. A sportvezető szerint az első köszönet azoknak jár, akikről írtak, s azt kívánta a sportújságíróknak, hogy legyen muníció jövőre is a kötet megalkotásához, amelyben remélhetőleg akár olimpiai érmek is szerepelnek majd.

„Nagyon szeretek MOB-elnök lenni, az egyik legvonzóbb része sporteseményekre járni, de nem az utazás, hanem a sikerek miatt. Sokkal jobb az egyetemes sportért, a magyar sportért dolgozni, mint kizárólag egy sportágért” – jelentette ki korábban a Nemzetközi Vívó Szövetség alelnöke, majd technikai igazgatójaként is tevékenykedő Kulcsár Krisztián, aki első alkalommal szerepelt a MOB elnökeként a sajtótájékoztatón. Ezért rendhagyó módon nem évértékelést kértünk tőle, hanem arra voltunk kíváncsiak, hogy magánemberként milyen a viszonyulása a röplabdához.

„Sajnos viszonylag későn kerültem kapcsolatba ezzel a sportággal, de mióta abbahagytam a vívást, ugyanolyan komoly szerepet tölt be az életemben, mint télen a sízés. Nyaranta ugyanis kirobbanthatatlan vagyok a Balaton-parti strandröplabda pályákról, de természetesen csak amatőr szinten űzöm. Nagyon látványos sportág, úgyhogy nem csak csinálni, hanem nézni is nagyon szeretem.”

A MOB elnöke jelezte, hogy jövőre nagyon szívesen ellátogat majd egy-egy röplabdás eseményre is, amennyiben az nem ütközik programjával.