Női NB I: Itthon megállíthatatlan a BRSE!

A Linamar-BRSE hazai pályán fogadta a Jászberényt a női NB I vasárnapi játéknapján, s három játszmában aratott könnyed győzelmet. A csabaiak továbbra is százszázalékosak csoportjukban.

A békéscsabaiaknál az utóbbi hetekben jó formában lévő Pekárik Eszter a szombati edzésen kisebb sérülést szenvedett, a sérüléséből visszatérő Bodnár Dorottya viszont a kezdőcsapatban kapott helyet. Az első szettben a házigazda fokozatosan lépett el ellenfelétől, az utolsó pontot a horvát Mlinar könyvelhette el. A térfélcsere után is magabiztosan röplabdázott a címvédő, a vendégek azonban a folytatásban 17:13-ra felzárkóztak. Salomoni edző időkérése hasznát, és ezután már nem volt megállás. A harmadik játékrészben villámrajtot vett a BRSE, és végül izgalommentes játékban érvényesítette a papírformát. A találkozó 64 percig tartott.

Linamar-Békéscsabai RSE – Jászberény Volleyball Team: 3:0 (14, 20, 16)

Békéscsaba, 1200 néző. V.: Adler, Vári.

Békéscsaba: Mlinar 16, Dobi 12, Kosekova 2, Ivanovic 14, Bodnár 6, Fresco 7. Csere: Szpin (liberó), Molcsányi, Glemboczki 2, Szedmák, Petrenkó. Vezetőedző: Alberto Salomoni.

Jászberény: Borsos 4, Bleicher N. 5, Sevcsuk 3, Pintér A. 9, Adamenja 4, Miklai 3. Csere: Lékó, Bertók (liberók), Schmidt, Halla. Vezetőedző: Deme Gábor.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:4, 16:8, 21:11. II. játszma: 8:3, 16:8, 21:13. III. játszma: 8:4, 16:12, 21:13.

Alberto Salomoni: Másfél szetten keresztül jól játszottunk, aztán csökkent a koncentráció. Örülök a győzelemnek, készülünk a tovább, immár a Maccabi Haifa elleni decemberi CEV Kupa-találkozó is figyelem fókuszában van.

Deme Gábor: Egy nagyon jó Békéscsabával találtuk szembe magunkat, akik magassági és fizikális fölényben voltak. Ezzel a különbséggel is megérdemelten nyertek, de az én csapatomban is volt egy-két kimagasló teljesítmény. Nekünk nem a Csabát kell megvernünk, készülünk az UTE ellen.