Magyar Kupa: Már csak három hely kiadó a nyolc között

Újabb négy párharcban dőlt el a továbbjutó sorsa a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, sőt lejátszották már az első negyeddöntőt is a férfiaknál, ahol a Kecskemét idegenbeli sikerével hatalmas lépést tett a négy közé kerülés felé.

 

FÉRFI MAGYAR KUPA NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS:
MAFC BME – HÉP-Kecskemét 0:3 (–18, –23, –15)
BME-sportközpont, 50 néző. V: Halász, Adler.
MAFC: Kun 11, Eke 7, Bán B. 7, Posztós 4, Szabó B. 3, Schildkraut. Csere: Varga D., Tar (liberók), Farkas T. Vezetőedző: Schildkraut Krisztián.
Kecskemét: Szabó M. 3, Török R. 2, Kunert 10, Kovács Z. 12, Pesti 6, Dávid Z. 13. Csere: Deák (liberó), Vocskó, Krupánszki. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.

Schildkraut Krisztián: – Próbáltunk küzdeni becsülettel, s ameddig bírtuk koncentrációval, tartottuk is magunkat. Ezért is sajnálom, hogy hetente csak három edzésünk van, mert sokkal többet ki lehetne hozni ebből a csapatból.

Szasa Nedeljkovics: – A nehéz körülmények és a kissé megváltoztatott felállás ellenére, ami a célunk volt, azt teljesítettük, azaz nyertünk idegenben és előnyből várhatjuk a visszavágót.

 

NYOLCADDÖNTŐ:
TFSE – Szolnoki RA 0:3 (–23, –18, –10)
Győri út, 50 néző. V: Bibók, Nagy B.
TFSE: Szappanos D., Lónárt, Csepregi, Kómár, Ulrich, Németh Sz. Csere: Faragó Nagy G. (liberók), Szabó R., Inczeffy, Koltai, Gyenes, Marosi. Vezetőedző: Szappanos Máté.
Szolnok: Guzmics, Fülöp, Varga Z., Gönczi, Szabó P., Tóth G. Csere: Farkas R. (liberó), Kholman, Bíró, Bodonyi. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.
Továbbjutott a Szolnok.

 

VISSZAVÁGÓ:
Dunaferr SE – DEAC 3:0 (25:17. 25:7, 25:21)
Dunaújváros. V: Pőcze, dr. Árpás.
Tomanóczy Tibor (Dunaferr): – Mint az a végeredményből látszik, magabiztos győzelmet arattunk, melyhez gratulálok a csapatomnak. Annak kifejezetten örülök, hogy minden játékosomnak tudtam lehetőséget adni, de a hétnek koránt sincs még vége. A hétvégén még két meccs vár ránk, melyek közül az egyik egy NB II-es, míg a másik vasárnap NB I-es, a Pécs otthonában. Ez utóbbi a jelenlegi állapotunkban nagyon fontos számunkra. Bízom abban, hogy fiataljaink bírni fogják ezt a sorozatos terhelést.
Továbbjutott a Dunaferr, kettős győzelemmel.

 

NŐK:
Egri VSI – Fatum Nyíregyháza 0:3 (–9, 11, 8)
Eger, V: Szabó A., Ladányi.
Nyíregyháza: Kotormán, Valdez, Szombathelyi, Fernandez, Kalotai, Kalicsanyin. Csere: I. Franchesco, Tóth F. (liberók), Matics, Villám L., Szabó L. Vezetőedző: Horváth András.
Továbbjutott a Nyíregyháza.

 

VISSZAVÁGÓ:
Jászberény – Palota RSC 3:1 (11, 15, –12, 13)
Jászberény, V: Mezei, Gyulai.
Jászberény: Schmidt, Bleicher N., Borsos, Miklai, Pintér, Shevchuk. Csere: Lékó, Bertók (liberók), Blázsovics, Faragó, Halla P., Hemmert I., Turi. Vezetőedző: Deme Gábor.
Továbbjutott a Jászberény, kettős győzelemmel.

 

A már továbbjutott csapatok:
1. MCM Diamant Kaposvári Egyetem, Fatum Nyíregyháza, Jászberény, Linamar-BRSE, Penta Gödöllői RC, Vasas Óbuda (nők)
Dunaferr, Fino Kaposvár, HÉP-Kecskeméti RC, MAFC-BME, Sümegi RE, Szolnoki RA, Vegyész RC-Kazincbarcika

 

A NYOLCADDÖNTŐ TOVÁBBI PROGRAMJA:
November 17., péntek
17:00 Haladás Szombathely – UTE (nők, 1. mérkőzés)
17:30 Miskolci VSC-MVSI – MTK Budapest (nők)
November 22., szerda
18:00 UTE – Haladás (nők, visszavágó)
November 25., szombat
15:00 Szegedi RSE – Pénzügyőr (férfiak)

(Fotó: Gémesi Balázs)