Ludvig Zsolt lett a MEVZA új alelnöke

Kedden, Bécsben tartották a Közép-európai Röplabda Szövetség (MEVZA) tisztújító közgyűlését, amelyen komoly magyar sportdiplomáciai siker született, miután Ludvig Zsoltot, az MRSZ főtitkárát a testület alelnökének választották.

 

A szövetség két év után tartotta meg közgyűlését, amely egyben tisztújító is volt. A szokásos beszámolók mellett a közgyűlésen módosították a MEVZA alapszabályát, így például, a továbbiakban évente tartanak közgyűlést, amelyet az európai szövetségéhez (CEV) igazítanak. A tisztségviselőket azonban a továbbiakban nem két, hanem négy évre választják.

Megváltozott a szövetség székhelye, de az továbbra is Ausztriában, Bécsben lesz, csak az osztrák szövetség irodája helyett a három tannyelvű (német, cseh, magyar) „Schulverein Komensky” iskolában lesz, itt tartották a mostani közgyűlést is.

A tisztújítás során eldőlt, hogy maradt az elnöki poszton az osztrák Karl Hanzl, és két alelnök is, a horvát Zdeslav Barac és a szlovák Lubor Halanda. Előbbi a strandröplabdával, utóbbi pedig a pénzügyekkel foglalkozik. A testület harmadik alelnökének egyhangú szavazással Ludvig Zsoltot választották meg, aki a teremröplabda felelőse lesz. Ők négyen alkotják a MEVZA Végrehajtó Bizottságát (Executive Committee), amelynek első ülését egy hónapon belül tartják meg Budapesten. A szlovén Metod Ropret, illetve a cseh Marek Pakosta a szövetség belső ellenőrei lesznek.

Az ülésen több javaslat is érkezett a MEVZA megújításával kapcsolatban, így Ludvig Zsolt a MEVZA-kupa megreformálására tett javaslatot, ezt január végén, vagy február elején tárgyalják majd meg az illetékes bizottságok, ugyancsak Budapesten. Strandröplabdában is változásokat terveznek, így például a legfontosabb, hogy osztrák javaslatra szeretnének létrehozni a MEVZA Beach Tourt. Erről januárban tartanak majd egyeztetést Bécsben.