Venezuelai válogatott feladó Kazincbarcikán

Újabb légiós a férfi NB I-ben: a Vegyész RC-Kazincbarcika 1+1 éves szerződést kötött a venezuelai válogatott feladóval, Carlos Páezzel. A játékos vasárnap találkozott először a csapat tagjaival, kedden pedig edzésbe állt.

 

A 27 éves venezuelai válogatott az elmúlt négy hónapban hazájában játszott, a Portuguesenosszal magabiztosan lett bajnok. 2014 és 2016 között a szlovák Prievidza csapatát erősítette, de megfordult Libanonban és Finnországban is. 2006 óta válogatott, a felnőttek között már két évvel később bemutatkozott, összesen pedig 20 alkalommal játszott a nemzeti együttesben.

“Boldog vagyok, hogy itt lehetek, amit eddig láttam, nagyon pozitív és biztató” – fogalmazott a vrck.hu-nak Carlos Páez, aki a céljairól is beszélt. – “Kazincbarcikán a bajnoki cím megszerzése a cél, én pedig szeretnék ennek a részese lenni. Bízom abban, hogy minél előbb a csapat hasznára tudok lenni, de ahhoz előbb az edzéseken kell bizonyítanom.”

Kárpáti Zoltán ügyvezető elárulta, csaknem egy tucat játékosból esett a választásuk Páezre. “Egy rutinos és egy fiatal feladóval kezdtük az alapozást: Toronyai Miklóssal és Zachary Palánkai-Omoshebivel – mondta az ügyvezető. – “Miki térde az első komolyabb terhelés után bevizesedett, és ha ő kiesik, gondban lehet a csapat, mert bár Zachy szépen fejlődik, hosszú még az út előtte. Nagyjából tíz jelöltet megnéztük, egyebek között fehéroroszt, szlovákot, lengyelt, szerbet, horvátot és Puerto Rico-it is. Carlost később dobták be a menedzserek, de amint láttuk róla a felvételeket, tudtuk, hogy ő a mi emberünk.”