Két sima, egy szoros: Szolnokon is győzött a címvédő

Szolnokon sem hibázott a bajnokcsapat: a férfi röplabda NB I. kedd esti mérkőzését 69 perc alatt nyerte meg a Fino Kaposvár a Szolnoki Röplabda Akadémia otthonában. Az első és a harmadik játszma egyértelmű volt, a második játékrészben viszont hiába volt öt szettlabdája a házgazdának, ekkor is a somogyiak kerekedtek felül. A találkozót egyperces gyászszünet előzte meg a szolnokiak váratlanul elhunyt szakosztályvezetője, Czanek Kálmán emléke előtt tisztelegve.

 

Szolnoki Röplabda Akadémia – Fino Kaposvár SE 0:3 (-14, -27, -13)

Szolnok, 200 néző. V.: Suba, Jámbor.

Szolnok: Guzmics, Fülöp 10, Varga Z. 2, Gönczi 12, Tamasi, Kholmann 2. Csere: Farkas (liberó), Bíró 1, Boa, Tóth G., Szabó P. 4. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.

Fino: Horváth K. 11, Nagy J. 6, Keen 4, Nikolov 2, Vajda 7, Kalmár 14. Csere: Pápai (liberó), Bögöly 5, Szabó Barna 3, Szabó Bence, Kulcsár, Kiss M. 4. Vezetőedző: Demeter György.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 4:8, 8:16, 11:21. II. játszma: 3:8, 15:16, 19:21. III. játszma: 2:8, 9:16, 13:21.

Gulyás Ferenc: Egyelőre még csak egy, másfél szettes csapat vagyunk, addig tudunk maximálisan koncentrálni. Rengeteg munka vár még erre a fiatal társaságra, hogy minél stabillá váljon az alapjátékunk. Még nagyon a bajnoki sorozat elején járunk, vagyis van időnk.

Demeter György: A nyitójátszmát könnyedén húztuk be, a folytatásban viszont lazábbra vettük a védekezésünket, de a legvégén tudtunk korrigálni. A harmadik szettre aztán újra felpörögtünk.