A nyár óta több mint háromezer új igazolt röplabdázó!

A múlt héten az MRSZ Nyilvántartási és Átigazolási Bizottsága befejezte az augusztus óta tömegesen beérkezett versenyigazolások feldolgozását. Ez többek között a TAO-kérelmek elbírálásához is nagyon fontos.

 

A hét folyamán még a hiánypótlásokkal, foglalkoznak, s pontos adatok majd akkor várhatóak, de nagyságrendileg már most is lehet tudni, hogy mennyivel nőtt a röplabdázók létszáma.

Ami a teremröplabdázókat illeti, augusztus óta 3000 új versenyzőt igazoltak le a tagszervezetek, s így az összes nyilvántartásba vett teremröplabdázó létszáma már megközelíti a 15 ezret. A versenyengedéllyel rendelkező teremröplabda játékosok száma 2750-ről ugrott fel közel a kétszeresére, mivel jelenleg 5353-man rendelkeznek versenyengedéllyel. Ez a létszám valószínűleg tovább gyarapodik majd egy-két utánpótláskorosztályban a szezon második felére, hiszen az Országos Mini Kupa nevezését márciusig adhatják le a klubok.

A strandröplabdázóknál is drasztikusan, a másfélszeresére nőtt az igazolt versenyzők létszáma, pedig ott már véget ért a 2017. évi versenyszezon. Az elmúlt hónapban 320 új strandröplabdázót igazoltak le, így az összlétszám már megközelíti az 1000 főt. Ebből 708 strandröplabdázónak van versenyengedélye a 2017. évre.

Az MRSZ égisze alatt nyilvántartott és szervezett versenyrendszerben szereplő ülőröplabdázásban 106 igazolt sportoló van jelenleg.

Örvendetes növekmény volt tapasztalható az edzői létszámban is. Míg a tavalyi szezonban összesen 193 szakember rendelkezett edzői engedéllyel, ez a létszám idén már 311-re nőtt, s összesen 444 edző van jelenleg nyilvántartásba véve.

Különösen érdekes, hogy amíg a májusi rendes közgyűlésen még száz tagszervezete volt a Magyar Röplabda Szövetségnek, addig mostanra ez a szám a másfélszeresére, 150-re nőtt.