Remek villanásokkal búcsúzott a BRSE a Bajnokok Ligája-selejtezőtől

A magyar bajnok otthonában aratott magabiztos siker után hazai pályán is 3:0 arányban nyert az olasz Imoco Volley Conegliano a Linamar-Békéscsabai RSE ellen a női Bajnokok Ligája selejtezőjében, így kettős győzelemmel jutott tovább. A BRSE a CEV-kupában folytatja majd.

Nem túl jó előjelekkel várta a mérkőzést a magyar bajnok, hiszen az argentin szövetség mulasztása miatt Lucia Fresco bemutatkozása a jövő heti maribori Közép-európai Liga fordulóra tolódott, míg a horvát Lucija Mlinar pályára lépését egy kisebb húzódás gátolta. Petőváry Panni ugyancsak sérüléssel küzd, de vállalta a játékot. Ezek után a fiatal magyar tehetségeken volt a sor, hogy megmutassák mire képesek a világ legjobbjai ellen.

Jól kezdett a BRSE, ugyanis a visszavágó első négy pontját rögtön elkönyvelhette. Az olasz együttes ezután lendült játékba, és ahogy arra számítani lehetett, már a hatásos szervákkal sikerült elbizonytalanítani az ellenfelet. A házigazda fokozatosan növelte előnyét, és végül 25:11 arányban nyert. A térfélcsere után sem változott a helyzet, a csabaiaknak villanásaik voltak, a Conegliano pedig végig diktálta a tempót, és nem szinte egy pillanatra sem engedett ki. 24:10 után Bricio foghatatlan nyitásával ért véget a küzdelem.

A csabaiak dicsérete, hogy a 25:10 arányú vereség sem szegte kedvüket, és kiválóan kezdték a harmadik játszmát. Egy remek blokk után már 2:0-ra vezetett a BRSE, szép labdamenet után pedig Dobi Edina növelte az előnyt. A folytatásban Petőváry Panni bátor és eredményes játékának örülhettünk: a fiatal ütőnek köszönhetően az első technikai szünetben 7:8 állt a táblán. A hazaiak nem sokkal később átvették a vezetést, a magyarok viszont igyekeztek tartani a lépést velük. A második technikai szünetben 16:10 volt az állás, a 66 perces találkozó végén pedig két blokk pecsételte meg a magyarok sorsát.

Folytatás a CEV Kupában, a Maccabi Haifa ellen…

A BL-kiesést követően a csabaiak – akiket Fortuna nem fogadott a kegyeibe a sorsoláskor – a CEV Kupában szerepelhetnek tovább, a legjobb 32 között. Ellenfelük az izrael Maccabi Haifa lesz a nyolcaddöntőbe kerülésért. Az első mérkőzést várhatóan december 12-14., a visszavágó január 9-11. között rendezik.

Ugyancsak a második számú kupasorozatban szerepel majd a Fatum Nyíregyháza, amely a belga bajnok Beveren ellen kezd. A nemzetközi porondon a Vasas-Óbuda érdekelt még a magyar női csapatok közül, ők a Challenge Kupában versenyeznek, s a lichtensteini Galina Schaan csapatával találkoznak a 32 között.

Imoco Volley Conegliano – Linamar-Békéscsabai RSE 3:0 (11, 10, 14)

Treviso, 3000 néző. V.: Mylonakis (görög), Burkiewicz (lengyel).

Conegliano: Bricio, Melandri, Nicoletti, Hill, Folie, Wolosz. Csere: de Gennaro, Fiori (liberók), Cella, Papafotiu, de Kruijf, Easy, Danesi. Vezetőedző: Daniele Santarelli.

Békéscsaba: Petőváry, Ludmán, Dobi, Kosekova, Pekárik, Szedmák. Csere: Molcsányi (liberó), Szpin, Petrenkó, Glemboczki. Vezetőedző: Alberto Salomoni.
Az eredmény alakulása. I. szett: 0:4, 14:5, 19:8, 22:10. II. szett: 3:1, 8:3, 12:3, 17:5, 22:9. III. szett: 0:3, 2:6, 7:7, 9:8, 16:10, 22:13.