Férfi NB I: A pécsiek hozták a három pontot a Sümeg ellen

Egy mérkőzést játszottak le szombaton a férfi NB I-ben. A két alsóházi csapat meccsét végül a házigazda pécsiek nyerték meg három játszmában a Sümeg ellen.
Férfi röplabda NB I, 5. forduló
PTE-PEAC – Sümegi RE 3:0 (17, 21, 20)
Pécs, 50 néző. V: Mezei, Vári.
PTE-PEAC: Dolgos 3, Dr. Horváth 7, Fodor 9, Várhalmi 5, Schwind 5, Salazar 24. Csere: Kaszás (liberó), Storcz 1. Vezetőedző: Gyöngyösi Zoltán
Sümegi RE: Balla, Erki 15, Kaposi 15, Nagy P., Sow 3, Péter 1. Csere: Sárközi (liberó), Cseke 1. Vezetőedző: Tamás Zoltán
Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:7, 16:14, 21:16. II. játszma: 8:2, 16:13, 21:20. III. játszma: 6:8, 15:16, 21:18.
A házigazdák már a meccs elején magához ragadták a kezdeményezést, Dr. Horváth és Fodor jó játékának köszönhetően 2-3 pontos előnyre tett szert a csapat. A szett közepe tájékán Salazar vette hátára a csapatot, és a szettet magabiztosan nyerte a hazai csapat 25:17 arányban. A második szett ott folytatódott, ahol az első véget ért 8:2-nél Tamás Zoltán kért időt. Az időkérés után a játék képe változott, a pécsiek sorra adták a pontokat a sümegi együttesnek, amely a szett derekán a vezetést is magához ragadta. A jó hajrájának köszönhette a PEAC az újabb szakaszgyőzelmet (25:21). Az utolsó szettben a sokáig a Sümegnél volt az előny, ám Fodor és Salazar ponterős játékának, valamint Várhalmi blokkjainak köszönhetően sikerült a maga javára fordítania a szettet a pécsieknek. A kevesebb, mint egy órás mérkőzésnek Salazar blokkja vetett véget (25:20).

Gyöngyösi Zoltán (PTE-PEAC): – A mérkőzésen sok ki nem kényszerített hibát vétettünk, ami nehézzé tette a győzelmet. Ennek ellenére sikerült hoznunk hazai pályán ezt a fontos mérkőzést. Fontos lesz számunkra, hogy a bajnokság során a hasonló mérkőzéseket hazai pályát hozni tudjuk majd.