Bajnokok Ligája: megilletődött kezdés után tisztes helytállás!

Az előzetes várakozásoknak megfelelően az előző szezonban BL-döntős Conegliano győzött a Békéscsaba otthonában a Bajnokok Ligája selejtezőkörének második fordulójában, az első mérkőzésen. A csabaiak a harmadik játszmában megszorongatták rangos ellenfelüket.

Bajnokok Ligája selejtező 2. forduló, 1. mérkőzés.

Linamar-BRSE Imoco Volley Conegliano 0:3 (-4, -10, -17) Békéscsaba, 1500 néző. V.: Luts, Ozbar (belga, török).

Linamar BRSEKosekova 2, Pekárik 3 Petőváry 7, Mlinar 5, Ludmán 1, Dobi 3. Csere: Molcsányi (liberó), Szpin, Petrenkó. Vezetőedző: Alberto Salomoni

Conegliano: Danesi 5, Nicoletti 9, de Kruijf 8, Wolosz 2, Hill 17, Easy 12. Csere: De Gennaro (liberó), Papafotiou, Cella 1, Fiori, Melandri 1. Vezetőedző: Daniele Santarelli

Az eredmény alakulása. I. játszma: 0:6, 1:16, 3:22, 4:24. II. játszma: 5:3, 5:8, 6:12, 8:15, 10:24. III. játszma: 2:2, 8:8, 12:12, 15:18, 17:24.

A Bajnokok Ligája előző idényének döntőse kezdte jobban a mérkőzést, az első csabai pontra a hetedik labdamenetig kellett várni, ekkor Petőváry volt eredményes, ezután viszont tizenkét olasz pont következett… Alberto Salomoni hiába használta ki hamar mindkét időkérését, a hazaiak továbbra sem tudtak mit kezdeni az olaszok agresszív játékával. A játszma végén Mlinar és Kosekova is feliratkozott a pontszerzők közé, a Contegliano azonban magabiztosan nyerte meg az első szettet (4:25).

A második játszmában a megilletődöttség már kevésbé látszott a Békéscsabán, a magyar bajnok 5:3-ra is vezetett. Ekkor az olaszok ritmust váltottak, a világbajnok Kimberly Hill irányításával 8:6-ra fordítottak, majd a második technikai szünetben 16:8-as előnyt dolgoztak ki. A végjátékban kilenc vendég pontra két hazai válasz érkezett (10:25).

A harmadik felvonást is jól kezdte a Békéscsaba, az olasz hibákat kihasználva 6:6-nál döntetlenre álltak a csapatok. Ezt követően felváltva születtek a pontok, a BRSE remek csapatjátékkal és Petőváry pontjaival tartotta a lépést a címvédővel. A folytatásban úgy tűnt, hogy megismétlődik a második szettben látott forgatókönyv, ám 8:12-nél Alberto Salomoni időkérése jót tett együttesének, amely Mlinar ütéseivel és Pekárik jó megoldásaival sorozatban négy pontot szerzett. 12:15-ös állásnál a hazaiak mestere ismét magához hívta csapatát, és bár Dobi és Szpin révén a csabaiak közelebb zárkóztak, a Contegliano a hajrában ritmust váltott, s eldöntötte a harmadik játszmát, ezzel a mérkőzést is megnyerte (17:25).

Alberto Salomoni (vezetőedző): Sok játékosomnak ez volt az első Bajnokok Ligája mérkőzése, látszódott, hogy az elején megijedtek a háló másik oldalán álló játékosoktól. Ezt követően szettről szettre jobban játszottunk, a harmadik játszmában pedig már az igazi arcunkat mutattuk. A visszavágón a harmadik szettben bemutatott játékunkat várom, és akkor emelt fővel tudunk távozni Olaszországból.