U17-es EB-selejtező Miskolcon

Az Európai Röplabda Szövetség székházában elkészítették az U17-es korosztály, valamint az U18-as férfiak, az U19-es nők és az U20-as férfiak 2018-as Európa-bajnokságának selejtező-sorsolását. Magyarország négy csapattal is érdekelt lesz az előttünk álló időszakban.

Az U17-es hölgyek mezőnyében a magyar együttes Törökország, Portugália és Szlovákia társaságában küzdhet a továbbjutásért, és jó hír, hogy a januári tornának Miskolc adhat majd otthont.

Az U18-as fiúk küzdelmébe 30 válogatott nevezett, és Csehországban dől majd el a végső helyezések sorsa. A magyar együttes a B-csoportban, Törökország, Ukrajna és Grúzia mellett kapott helyet, és az ukránok rendezik a tornát. A döntőt Csehország és Szlovákia rendezi áprilisban.

A leány U19-es korosztályban Szerbia, Hollandia és Dánia társaságában lép majd pályára együttesünk a továbbjutásért, és a szerbek lesznek a csoport házigazdái. Ebben a korosztályban egyébként 34 ország nevezett, és 2018 szeptemberében, Albániában lesz a döntő.

Az U20-as fiúk 31 csapatos mezőnyében Oroszország, Észtország és Izrael lesz a mieink ellenfele, ezt a csoporttornát az oroszok rendezik. A legjobbak Hollandiában és Belgiumban küzdhetnek majd a végső helyezésekért 2018 júliusában.