Együttműködési megállapodás az MRSZ és a klubok között

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Magyar Röplabda Szövetség és a tizenkét NB I-ben szereplő női röplabda egyesület kedden délután Budapesten, mindez már a 2019-es Eb-rendezés jegyében történt.

Magyarország társházigazdája lesz a 2019-es női röplabda Európa-bajnokságnak, s mint az a mai eseményen elhangzott nem véletlenül tartották a Papp László Sportaréna melletti Danubius Hotels Arénában a sajtótájékoztatót, hisz nagy valószínűség szerint itt szállásolják majd el az Eb-résztvevő csapatokat, az Arénában pedig a meccseket rendezik majd.

A Magyar Röplabda Szövetség elnöke, dr. Kovács Ferenc elmondta: a magyar röplabda két nagy sportdiplomáciai sikert is aratott 2017-ben. Az egyik, hogy a női válogatott meghívást kapott a World Grand Prix-sorozatba, amelynek a harmadik vonalát meg is nyerte, a másik pedig, hogy a CEV krakkói közgyűlésén megkapta a társrendezői jogot a 2019-es Eb-re.

A keddi sajtótájékoztató az Eb-re való felkészülés első állomásainak egyike volt. Felismerve a kontinenstorna adta lehetőséget, az MRSZ stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a 12 női NB I-es klub vezetőivel. – A célunk az Európa-bajnokság sikeres megrendezése, ezért a klubokkal összefogva azt szeretnénk, ha telt házas meccseknek adhatnánk otthont, s a válogatottunk a legerősebb formában, a legjobb szakmai-támogatási háttérrel képviselhesse Magyarországot az Eb-n – zárta gondolatait dr. Kovács Ferenc.

Lóczi János alelnök a médiával való kapcsolattartás fontosságára hívta fel a figyelmet, kiemelte, hogy valóban történelmi lehetőség előtt áll – a TAO-nak és az Eb-rendezésnek köszönhetően – a magyar röplabdasport, de mindehhez szükséges, hogy a sportág megkapja a megfelelő megjelentést az országos (sport)sajtóban.

A klubok képviseletében a címvédő Linamar-BRSE elnöke, Baran Ádám elmondta, a sportág az elmúlt évtizedek legnagyobb ívű fejlődési pályájára lépett, amelynek a 2019-es Európa-bajnokság rendkívül fontos állomása: – Jelen megállapodással azt az alapot tesszük le, hogy klubhovatartozás nélkül, mindenki átérezve az Eb-rendezés fontosságát, mindent alárendel a stratégiai céloknak. Mindenképpen támogatom ezt az együttműködést és bízom benne, hogy a közös munka gyümölcsét le tudjuk szüretelni – nyilatkozta a békéscsabai klubvezető.