Herpai László a Játékszabály és Játékvezetői Bizottság tagjaként működhet tovább

Az FIVB idei kongresszusán a bizottságokat illetően csak arról döntött a sportág legfelső testülete, hogy a Játékvezető Bizottságot és a Játékszabály Bizottságot összevonja. Hosszú ideig csend volt a bizottságok összetételéről, mígnem a Nemzetközi Röplabda Szövetség elnöksége 2016. december 8-i ülésén számunkra örömteli döntést hozott a kérdésben.

Az FIVB honlapján közzétett információk alapján Herpai László, a magyar Játékvezetői Testület elnöke 22 évi Játékszabály Bizottsági tagság után az új Játékszabály és Játékvezetői Bizottság tagjaként működhet további 4 évig.

A Bizottság vezetője Guillermo Paredes (ARG), titkára José CASANOVA (POR). Tagok: Abdelmajid Djerad (TUN), Sergey Titov (RUS), Francesco D’Aló (ITA), Takashi Shimoyama (JPN), Songsak Chareongpong (THA), Alexander Steel (SCO), André Trottier (CAN), Maria Villas Boas (BRA), Peter Hreszcuk (AUS), Patrick Powers (USA), Guy Bradbury (CAN).

Egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy az FIVB a Bizottságok munkáját új alapokra akarja helyezni, a munkabizottsági módszer kerül előtérbe, de a részletekről majd a jövő januári ülésen lehet bővebbet megtudni.

Az mindenképpen a magyar játékvezetői sportdiplomácia erejét jelzi, hogy a jelenlegi CEV JB tagunk, Rádi Gyula mellett az FIVB JB-nek ismét van magyar tagja.