Harmadik helyen a Békéscsaba Lengyelországban

Egy győzelemmel és két vereséggel a harmadik helyen zárta lengyelországi felkészülési tornáját a Linamar-Békéscsabai RSE női együttese.

Csütörtökön korán reggel indult Lengyelországba a Linamar Békéscsabai Röplabda SE csapata, ahol az Agata Mroz-Olszewska Memorial elnevezésű nemzetközi felkészülési tornán vett részt.

Szpin Renátáék pénteken délben léptek pályára először, az ellenfél az idegenlégiósokkal megtűzdelt Hapoel Kfar Saba volt. Nem tudni, hogy a szokatlan kezdési időpont vagy az előző napi több mint 10 órás utazás hatott bénítóan a csapatra, amely nem találta az összeszedetten játszó izraeli együttes játékának ellenszerét, és vereséggel kezdte a tornát.

Hapoel Kfar Saba – Linamar – Békéscsabai Röplabda SE 3:0 (17, 18, 16)

Sok idő nem volt a sebek nyalogatására, hiszen szombaton a cseh élvonalban vitézkedő, jó erőkből álló TJ Sokol Frydek Mistek gárdája ellen folytatódott a sorozat. Alberto Salomoni a délelőtt során tartott összetartáson felhívta a figyelmet az elkövetett hibákra és koncentráltabb játékot kért a csapattól. A lányok megmutatták oroszlánkörmeiket, hiszen már a találkozó elején magukhoz ragadták a kezdeményezést és határozott játékkel nőttek a remekül küzdő ellenfelük fölé. Kosekova nagyszerűen irányított, működött a nyitásfogadás és a fiatalok sem voltak megilletődve. Mindez magabiztos győzelmet eredményezett. Bemutatkozott békéscsabai színekben a válogatott klasszis Dobi Edina, illetve külön kiemelendő a horvát Lucija Mlinar, aki klasszis teljesítményt nyújtva, 25 ponttal zárta a 3 szettes összecsapást.

Linamar-Békéscsabai Röplabda SE – TJ Sokol Frydek 3:0 (18, 20, 23)

Vasárnap kora délután rendezték a nemzetközi felkészülési torna utolsó mérkőzését, ahol a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE a házigazda MKS Dabrowa Gornicza ellen lépett pályára. A tavaly a Bajnokok Ligájában is szereplő lengyel együttes, korábban mindkét mérkőzését megnyerte, míg Alberto Salomoni csapata egy vereséggel és egy győzelemmel érkezett.  A mérkőzés folyamán is a kettősség jellemezte a magyar bajnoki címvédőt, remek megoldások és érthetetlen hibák egyaránt felfedezhetőek voltak játékunkban.

MKS Dabrowa Gornicza – Linamar – Békéscsabai Röplabda SE 3:1 (17, 17, -19, 13)

A torna legjobb liberojának Szpin Renátát választották, míg az All Star csapatba Lucija Mlinar került be a magyar bajnokcsapatból.