Váltás Szombathelyen – újra Mucsi Péter a vezetőedző

Még el sem kezdődött a bajnokság, már a második NB I-es női klub váltott vezetőedzőt. A gödöllői csere után Szombathelyről érkeztek hasonló hírek, a Haladás újonc együttesének szakmai munkáját ismét Mucsi Péter irányítja Igor Romakov helyett.

A Haladás VSE vezetői júliusban szerződtették a szerbiai Igor Romakovot, aki nem csak a felnőtt NB I-es csapat vezetését kapta feladatául, hanem a sportiskolai utánpótlásrendszer szakmai felügyelőjének is kinevezték. A felkészülés első hetei után, a Haladás VSE röplabdaszakosztályának vezetősége közleményben tudatta a közvéleménnyel, hogy nem az elképzeléseknek megfelelően alakultak a dolgok, így a változtatás mellett döntöttek.

A vezetőedzővel történt egyeztetések után úgy döntöttek, hogy Romakov a továbbiakban a Haladás U21/19-es NB II-es együttese mellett segíti a vezetőedző munkáját, sportiskolai csoportok mellett kap feladatot, illetve közoktatási típusú sportiskolai edzéseket tart. Az NB I-es felnőtt csapat vezetőedzője pedig az a Mucsi Péter lett, akivel a lányok a tavasszal kiharcolták az első osztályba kerülést.

„Segíteni szeretnék, ezért vállaltam el a feladatot úgy, hogy továbbra is megmarad a szakosztály vezetése és a szakmai munka irányítása számomra az edzői teendők mellett. Hosszú távon azonban elengedhetetlen, hogy megtaláljuk azt a szakembert, aki szakmailag és emberileg alkalmas a felnőtt csapat vezetésére” – fogalmazott Mucsi Péter.