Argentin válogatottat igazolt a BRSE

FRESCO LUCIA VOLLEY 2002 FORLI - VOLLEY SOVERATO FINALE COPPA ITALIA A2-F 2015 - 2016 RAVENNA 20-03-2016 FOTO FILIPPO RUBIN / LVF

A 195 cm. magas Lucia Fresco a szezon végéig kötelezte el magát a bajnoki címvédőhöz.

 

Az előző idényben kimagaslott a magyar mezőnyből Irina Smirnova, aki a Dinamo Krasznodar együttesében folytatta pályafutását. Nagy kérdés volt, hogy a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE miként tudja pótolni az orosz játékost.

A klub hosszas és körültekintő keresés után méltó utódot talált, hiszen a 26 éves Lucia Fresco komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, szerepelt a német, az olasz és a görög élvonalban is, valamint meghatározó játékos a világversenyeken is megforduló argentin nemzeti csapatban.

A nem mindennapi fizikai paraméterekkel rendelkező, átló posztra érkező sportoló nem lesz ismeretlen Alberto Salomoni vezetőedző számára, mivel az SC Potsdam együttesénél már dolgoztak együtt. Lucia Fresco válogatott kötelezettségei miatt október közepén érkezik Békéscsabára.

A klub tájékoztatása szerint minimum egy nyitásfogadó ütő érkezik még, de nincs kizárva, hogy további játékosokkal bővül a BRSE együttese.

„Fiatal keretünk szépen dolgozik, a nemzetközi felkészülési tornák remek lehetőséget biztosítanak tehetségeinknek, hogy tapasztalatot szerezzenek. Meggyőződésem, hogy lesznek köztük olyanok, akik hamarosan válogatott szinten is meghatározó játékossá válnak.  Az Eb-t követően csatlakozik a csapathoz Dobi Edina, Szpin Renáta és a horvát Lucija Mlinar is, majd pedig az argentin Lucia Fresco. Természetesen lesz vagy lesznek még érkezők, hiszen a négy frontos küzdelem bő keretet igényel, illetve az előző idényekben is rendre igazoltunk szezon közben. A címvédés mellett nem győzöm hangsúlyozni a magyar röplabdázás jövője szempontjából is kiemelten fontos célkitűzésünket, miszerint tehetséges hazai fiatalokat szeretnénk nemzetközi szintre eljuttatni.” – mondta Baran Ádám a BRSE elnöke.