Vendéggyőzelmek szombaton, a férfi NB I-ben

Három találkozót játszottak le szombaton a férfi NB I alapszakaszában. Mindhárom találkozón a vendégcsapat szerezte meg a három pontot, a házigazdák közül csak a MAFC-nak sikerült játszmát nyernie a Szolnok ellen.

MAFC BME – Openhouse-Szolnok 1:3 (–15, –16, 21, –16)
BME Sportközpont. V: Szabó Zs., Kiss Z.
MAFC: Schilkraut, Posztós, Eke, Lesznyik, Szabó B., Csépke. Csere: Tar, Tamasi Á. (liberók), Farkas T. Vezetőedző: Novák László.
Szolnok: Török R., Fülöp, Rása, Gönczi, Krupánszky, Varga. Csere: Bene, Farkas R. (liberók), Dian, Tóth G. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.

Novák László: Nyitásfogadásban sajnos nem tudtuk felvenni a versenyt az ellenféllel, hiába voltunk a többi játékelemben, partiban a szolnokiakkal.
Gulyás Ferenc: Az első két szettben nagyon stabilan játszottunk s simán nyertünk. A harmadikban már a cserejátékosok is lehetőséget kaptak, ezt ki is használta a MAFC, de a negyedik játszmában megint a kezdőcsapat lépett pályára, s végül meg is nyertük a találkozót. A továbbiakban pedig gőzerővel készülünk a szerdai, Kaposvár elleni Magyar Kupa elődöntőre, ahol történelmet szeretnénk írni.

******************************

DEAC – Dunaferr 0:3 (–19, –13, –11)
Debrecen. V: Szarka, Éva.
DEAC: Garamvölgyi, Barna, Remete, Bán B., Szikszai, Béke. Csere: Mészáros Z., Kiss D. (liberók), Nagy A. Vezetőedző: Fodor Antal.
Dunaferr: Guzmics, Bohnicsek, Kiss, Moró, Gebhardt N., Stefanovics. Csere: Hartyányi (liberó), Hatvani, Kholmann, Szabó P. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Fodor Antal: – Az első játszmában tudtuk tartani a lépést a vendégekkel, de a végén lendületbe jött a Dunaferr és ez a meccs végéig ki is tartott. Ők voltak az esélyesek, nekünk a jövő heti, Pécs elleni meccs lesz nagyon fontos.
Tomanóczy Tibor: – Fontos volt ez a győzelem a végelszámolásnál, a hat közé kerülés miatt. A csapat ennek megfelelően végig koncentráltan játszott.

******************************

Sümeg – Vegyész RC Kazincbarcika 0:3 (–12, –23, –10)
Sümeg. V: Vígh, Farkas L.
Sümeg: Kotin, Dolgos, Kaposi, Iván, Nagy, Madár. Csere: Sárközi, Hartinger, (liberók) Illés, Óhidi. Vezetőedző: Mészáros Péter.
Vegyész: Kovács Z., Banai, Kecskeméti, Januzovics, Kozsla, Árva. Csere: Dudás (liberó), Budai. Vezetőedző: Toma Sándor.

Toma Sándor: – Több kulcsjátékosom is otthon maradt, csak tízen jöttünk a mérkőzésre. Így is sikerült jól megnyitni az ellenfelet, főleg az első és a harmadik játszmában.

A VASÁRNAPI PROGRAM:
15:00 Pénzügyőr – PTE PEAC C-Doki (férfi NB I)
16:00 Palota – UTE (női NB I)
17:00 HÉP-Kecskemét – Fino Kaposvár (férfi NB I)
17:00 MTK – Budaörs (női NB I)
17:00 Vasas Óbuda – Jászberény (női Magyar Kupa elődöntő, visszavágó)
18:00 Penta Gödöllő – 1. MCM Diamant Kaposvár (női NB I)
18:30 Linamar-BRSE – Fatum Nyíregyháza (női NB I); M4 Sport