Rajt a férfi NB I-ben – a Pénzügyőr nyerte a nap rangadóját

Dunaújvárosi győzelem született a férfi röplabda NB I. új bajnoki évadának nyitó találkozóján. Tomanóczy Tibor fiatal együttese hazai pályán, 3:0 arányban győzött a nyáron alaposan átalakult sümegiek ellen.  Az újonc Székesfehérvár nem adott esélyt a gyenge napot kifogó Pécsnek, a Pénzügyőr pedig öt szettes csata végén múlta felül a Kecskemétet. A forduló rangadóján az alföldi gárda egyik alapembere, Dávid Zoltán térdsérülést szenvedett, és le is kellett cseréni. A Vegyész RC Kazincbarcika könnyed sikerrel rajtolt Debrecenben, a Szolnok hazai pályán gazdagodott értékes három ponttal a MAFC elleni diadalnak köszönhetően.

 

Dunaferr SE – Sümegi RE 3:0 (24, 19, 22)

Dunaújváros, 200 néző. V.: Szarka, Vári.

Dunaferr SE: Iván B., Bohnicsek, Hatvany Zs., Tomanóczy B., Flachner K., Matyiák. Csere:  Hartyányi (liberó), Iván G. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

Sümegi RE: Nagy P., Péter B., Erki, Balla Sz., Kaposi, Sow. Csere: Sárközi (liberó), Buzási, Illés T. Vezetőedző: Tamás Zoltán.

Tomanóczy Tibor: Fontos volt, hogy győzelemmel kezdjük az új évadot, és nagyon örülök, hogy ez hazai környezetben össze is jött a fiatal csapatnak. Büszke vagyok a fiúkra, és abban bízom, hogy a folytatásban is ezt a hozzáállást és küzdést tapasztalom majd a mérkőzéseken. Az a célunk, hogy minden meccsen lépjünk előre valamiben.

Tamás Zoltán: Véleményem szerint ennél mindkét csapat jobban tud röplabdázni. A hazai együttes jobban erőt vett magán.

********************************

Székesfehérvári MÁV Előre SC – PTE-PEAC 3:0 (20, 14, 22)

Székesfehérvár, 150 néző. V.: Mezőffy, Horváth M.

Székesfehérvár: Neukum, Balogh P., Stefanovics, Damsits, Németh Zs., Tóth A. Csere: Nagy Á (liberó). Vezetőedző: Németh Ödön.

Pécs: Dolgos, Fodor, dr. Horváth, Salazar, Soós, Várhalmi. Csere: Kaszás (liberó), Pólics, Szabó G., Storcz, Pordán, Portik. Vezetőedző: Gyöngyösi Zoltán.

Németh Ödön: Első élvonalbeli mérkőzésünkön nagyon akartuk a győzelmet. Voltak hullámvölgyeink, hoztunk extrákat is, és végül rászolgáltunk a sikerre.

Gyöngyösi Zoltán: A Fehérvár az NB I. újoncaként nagyon lelkes volt, mi viszont a gyenge játékunkkal nem tudtuk megtörni a lendületüket.

********************************

DEAC – Vegyész RC-Kazincbarcika 0:3 (-10, -10, -10)

Debrecen, 100 néző. V.: Bodrogi, Csizmarik.

DEAC: Bakács, Pallós, Remete, Kiss I., Szikszai, Barna. Csere: Mészáros Z., Kiss D. (liberók), Kubik, Kerekes, Veréb. Vezetőedző: Fodor Antal.

VRCK: Milev, Banai, Toronyai, Gebhardt N., Juhász, Szabó. Csere: Gebhardt Á. (liberó)., Blázsovics, Árva, Kozsla, Palánkai-Omoshebi. Vezetőedző: Daniel Oravec.

Fodor Antal: Az átalakulóban lévő csapatomtól sokkal többet nem várhattam, az erőviszonyoknak megfelelő eredmény született.

Daniel Oravec: Szezonkezdésnek jó volt, elégedettek lehetünk a győzelemmel, de vannak hibáink, amiken dolgozni kell tovább.

********************************

Pénzügyőr SE – HÉP-Kecskeméti RC 3:2 (17, -24, -19, 22, 12)

Budapest, 300 néző. V.: Adler, Tillmann.

Pénzügyőr: Szalai Sz. 18, Kiss D. 15, Kovács S. 9, Kecskeméti 1, Bagics B. 17, Rása 11. Csere: Manoogian (liberó), Török P. Vezetőedző: Weczera Csaba.

Kecskemét: Török R. 4, Krupánszki 10, Szabó M. 7, Kovács Z. 14, Dávid Z. 14, Gacs 9. Csere: Deák (liberó), Kunert 5. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

A mérkőzés alakulása. I. játszma: 4:8, 12:16, 21:16. II. játszma: 8:6, 16:15, 20:21. III. játszma: 6:8, 11:16, 18:21. IV. játszma: 8:6, 16:14, 21:19. V. játszma: 3:5, 8:10, 11:12.

Weczera Csaba: – Tudtuk, hogy nagyon jó csapat a Kecskemét, és úgy gondolom, maximálisan fel is készültünk belőlük a kevés információ ellenére. Sok könnyű szervát rontottunk a kiélezett helyzetekben, de a jó nyitásfogadásunkkal ellensúlyoztuk a problémát. A meccs végén pedig olyan extra blokkokat tudtunk hozni, ami egész meccsen nem sikerült, és ez ide billentette a mérleg nyelvét. Jól kezdtünk, de hosszú még a szezon, viszont mindenképpen jót tesz a csapatnak egy ilyen rajt.

Sasa Nedeljkovic: – Sajnos, nagy áldozatot követelt ez a mérkőzés, ugyanis Dávid Zoltán térdsérülést szenvedett. Az ő hiányában, a negyedik és az ötödik játszmában nem tudtunk annyira összeszedettek lenni, mint korábban. Azt gondolom, így is lehetett volna esélyünk a sikerre, de a záró szettben a Pénzügyőr rutinos játékosai igen pontosan röplabdáztak. Gratulálok a győzelmükhöz!

********************************

Szolnoki Röplabda Akadémia – MAFC-BME 3:1 (23, 18, -22, 21)

Szolnok, 100 néző. V.: Jámbor, Suba.

Szolnok: Guzmics, Fülöp P., Tóth G., Gönczi, Tamasi Á., Kholmann. Csere: Farkas R. (liberó), Szabó P., Varga Z. Vezetőedző: Gulyás Ferenc

MAFC: Kun, Tar, Eke, Posztós, Szabó B., Schildkraut. Csere: Tari, Varga D. (liberók), Farkas T., Bán, Csépke. Vezetőedző: Schildkraut Krisztián.

Gulyás Ferenc: Hullámzó teljesítménnyel is nyertünk. Ahhoz képest, hogy új csapatot építünk, nem volt rossz a mérkőzés. Fontos, hogy az egyik ellenlábasunkat meg tudtuk verni. A hibáinkból tanulni fogunk. Most már látjuk, min kell javítani. Nagy tanulság, hogy 2-0 után sincs vége egy meccsnek.

Schildkraut Krisztián: A fél csapat beteg volt a héten, nem is tudtak edzeni, ami befolyásolta a felkészülésünket. Szolnokon szerettünk volna nyerni, de ha nem tudunk folyamatosan koncentrálni a pályán, akkor az kevés a sikerhez. A küzdeni tudással elégedett vagyok, nyitásban, nyitásfogadásban viszont sokat kell javulni. Rengeteg munka vár még ránk, szeretnénk jobbak lenni. Bízom a srácokban.