A nulladik napon feltárult az aréna

Pénteken 16 órakor lép pályára először női válogatottunk a bakui Európa-bajnokságon. A rajt előtti nap már igazából – szerencsére – különösebb esemény nélkül telt. A csapat pedig készen áll a megmérettetésre.

 

 

Reggel azért volt némi kavarodás, mostanra ugyanis már mind a nyolc csapat megérkezett Bakuba, s ez komoly zűrzavart okozott a reggelinél. Hiába voltak ugyanis kijelölve a csapatok asztalai, nem mindenki foglalkozott ezzel, s össze-vissza ültek le a vendégek és a játékosok. Mire a mieink leértek az étterembe, addigra már az ő helyeiket is elfoglalták. Persze egyrészt, ettől nem jöttek zavarba a mieink, másrészt az ebédre és a vacsorára már helyreállt a rend.Az ebédnél ráadásul vendégei is voltak a csapatnak, miután az M1, illetve az M4 Sport stábja is forgatni érkezett a Hotel Boulevardhoz, de felbukkant itt a Nemzeti Sport tudósítója is. Háromkor pedig a küldöttség útnak indult a National Gimnastics Arena felé, hogy végre a mérkőzések helyszínén is edzhessen.


Szerdán ugyan egy-két pillantást vethettünk már az impozáns csarnokra, de most végre tapintható közelségbe is került. Bár az azeri tornaszövetség eredetileg kilencezres csarnokának az egyik végét lekerekítették, így is nagyjából nyolcezer szurkoló befogadására lesz alkalmas. Ha tele lesz – márpedig erre van esély a pénteki nyitómérkőzésen – félelmetes lesz a hangulat.Szerencsére ebből a magyar szurkolók is kivehetik majd a részüket, hiszen jónéhányan érkeztek közülük is az azeri fővárosba, s itt lesznek majd több játékos a szülei is, az edzésről hazafele indulva például Liliom-apuka vágott ki hatalmas sprintet a parkolóban, hogy legalább egy pillanatra láthassa leányát. Sajnos a szokásos rendőri felvezetés miatt nem volt mód megállásra, de legalább integetni tudtak egymásnak.


Az esti, technikai értekezleten végre sikerült a küldöttség akkreditációs kártyáit is megkapni, enélkül ugyanis eddig igencsak nehéz volt a közlekedés a csarnokban és környékén. Pénteken ez méginkább igaz lesz, miután az is kiderült, hogy a csarnokban tiszteletét teszi majd az ország miniszterelnöke, természetesen éppen a mieink meccse előtt nyitja meg majd ünnepélyesen az Európa-bajnokságot.

Lesz tehát felhajtás elég rendesen, s bizony a hírek szerint elég komoly az érdeklődés a világbajnokságra kijutó azeri válogatott iránt. Ez remélhetőleg komoly nyomást is tesz játékosaik vállára, amit kihasználva a mieink ezúttal is meglephetik ellenfelüket.

A magyar válogatott kerete:
Bleicher Réka, Tálas Zsuzsanna (feladók), Czina Kata, Dobi Edina, Nagy Eszter (centerek), Dékány Bernadett, Liliom Rita, Soós Nikolett, Szakmáry Gréta, Török Kata, Villám Lilla (ütők), Szpin Renáta, Tóth Fruzsina (liberók).

A válogatott Eb-programja:
Szeptember 22., péntek
16:00 Azerbajdzsán – Magyarország (Tv: M4Sport)
Szeptember 23., szombat
16:00 Magyarország – Lengyelország (Tv: M4Sport)
Szeptember 24., vasárnap
18:30 Magyarország – Németország (Tv: M4Sport)