Czina Kata is csatlakozik az Eb-kerethez

Óriási médiaérdeklődés mellett zajlott le a jövő héten rajtoló Európa-bajnokságra készülő női válogatottunk szerda délutáni edzése az Érd Arénában. Eldőlt az is, hogy a komoly centerínség enyhítésére Czina Kata csatlakozik majd a kerethez.

 

A kontinenstorna előtt gyakorlatilag ez volt az utolsó lehetősége a sajtó munkatársainak, hogy a tréningen forgassanak, illetve interjúkat csináljanak a játékosokkal, s ezt bizony ki is használták a médiák. Már az edzés előtt fél órával három televíziós stáb állt készenlétben (M4Sport, Echo Tv, Érd Tv), menet közben pedig ehhez újabb három (DIGI Sport, NSO TV, M4Sport.hu) és a Kossuth Rádió munkatársa is csatlakozott, de megtisztelte jelenlétével az edzést a Nemzeti Sport és az MTI sportágfelelőse is.

A lányok csak kapkodták a fejüket, hogy mikor, melyik kamera elé kellett állniuk, de állták becsülettel a rohamokat. A térdét fájlaló Dobi Edina kihagyta a ma délutáni edzést, viszont öröm az űrömben, hogy ő végig, a két órás gyakorlás alatt a sajtó munkatársainak rendelkezésére állt.

Ha már a centernél tartunk, akkor azt is el kell mondanunk, hogy mára kiderült, hogy ezen a poszton ki lesz majd az Európa-bajnokságra utazó keret harmadik tagja: az előző két idényt Gödöllőn töltő, de nyáron az UTE-hoz igazoló, korábbi utánpótlás válogatott Czina Kata hétfőn csatlakozik Alberto Salomoni keretéhez. A 23 éves játékos korábban sohasem szerepelt még a felnőtt válogatottban, óriási lehetőség számára, hogy éppen egy Európa-bajnokságon debütálhat a nemzeti színekben.