Szerdán sajtónyilvános edzés Érden

Hétfőn hazaérkezett Fehéroroszországból a jövő héten rajtoló Európa-bajnokságra készülő női válogatottunk. A csapat most már végig Érden készül a kontinensviadalra, ahol a két évvel ezelőtti eredményt, azaz a csoportból való továbbjutást szeretnék megismételni.

 

Válogatottunk a második helyen végzett a minszki tornán, de gyakorlatilag csak egy hajszál választotta el őket a tornagyőzelemtől, hiszen 2:0-ra is vezettek már a házigazdák ellen, s bár az ugyancsak Eb-résztvevő fehéroroszok kiegyenlítettek, a döntő szettben a mieinknek két mérkőzéslabdája is volt.

Mindez úgy, hogy Dobi Edina szereplését – elkerülendő esetleg egy komolyabb sérülést – inkább nem, kockáztatta a szakvezetés, így egy centerrel, Nagy Eszterrel állt ki a csapat, úgy, hogy liberónk, Szpin Renáta is beállt szerválni. Végül ugyan a meccset megfordították a házigazdák, de csapatunk ismét jelezte, hogy van tartásuk, nem lehet leírni őket.

Persze, olyan nem fordulhat majd elő az Európa-bajnokságon, hogy csak egy centerünk játszhasson, ezért a kerethez egy ilyen poszton szereplő játékosnak még mindenképpen csatlakoznia kell! Az illető kiválasztásán még dolgozik a szakvezetés.

A csapat a reptérről egyenesen Érdre, pontosabban a százhalombattai szállásra utazott, hiszen a jövő keddi, Bakuba való utazásig már itt készülnek a lányok, napi két edzéssel. Ez alól a vasárnap lesz csak a kivétel, amikorra szabadnapot kaptak a játékosok, de aztán hétfőn és kedden folytatódnak az edzések, hogy aztán kedd délután elutazzon a csapat.

Szerda délután is speciális tréning vár még a lányokra, legalábbis annyiban, hogy ezt sajtónyilvánosnak minősítette a szövetség, azaz a média számára előzetes bejelentkezés után látogatható lesz az edzés, amely után interjú készítésre is lesz lehetősége a sajtó munkatársainak, a kontinenstornát megelőzően gyakorlatilag utoljára.

 

A magyar válogatott kerete: Bleicher Réka, Tálas Zsuzsanna (feladók), Dobi Edina, Nagy Eszter (centerek), Dékány Bernadett, Liliom Rita, Soós Nikolett, Szakmáry Gréta, Török Kata, Villám Lilla (ütők), Szpin Renáta, Tóth Fruzsina (liberók).