Győzelemmel kezdtük a fehérorosz túrát

Az Európa-bajnokságra készülő női válogatottunk lejátszotta első mérkőzését a fehéroroszországi túráján, ahol 3:1-re győzött a Bajnokok Ligája résztvevő, Mincsanka Minszk ellen!

 

Mincsanka Minszk – Magyarország 1:3 (–23, 16, –21, –23)

Mincsanka: Kononovics 4, Szmirnova 13, Vladiko 13, Kovalcsuk 11, Griskevics 16, Sztoljar 14. Csere: Ganyeva (liberó), Proszolova, Tokar. Vezetőedző: Viktor Goncsarov.

Magyarország: Nagy E. 5, Liliom 12, Szakmáry 20, Dobi 13, Tálas 2, Soós 8. Csere: Szpin (liberó), Villám, Bleicher, Török. Szövetségi kapitány: Alberto Salomoni.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 7:8, 14:16, 21:19. II. játszma: 6:8, 16:11, 21:15. III. játszma: 2:8, 14:16, 17:21. IV. játszma: 8:4, 16:11, 21:16.

 

Igencsak próbára tette a mieinket a házigazda csapat, amely az első játszmában végig a mieink sarkában járt, sőt a végjátékhoz érve vezetett is két ponttal, de szerencsére a mieinknek helyén volt a szíve. Bár a második játszmát is válogatottunk kezdte jobban, a szett közepén fordított és meg is lépett az ellenfél, s végül ezt a játékot simán meg is nyerte. Ez viszont felpaprikázta a mieinket, akik alaposan belekezdtek a harmadik szettben. Ugyan a játszma közepén a minszkiek valamelyest fel tudtak zárkózni, ám végül válogatottunk így is magabiztosan szerzett újra vezetést. Úgy tűnt, hogy a negyedik szettben a második játszma ismétlődik meg. A Mincsanka végig vezetett, sőt a hajrában öt pont is volt az előnyük, ám a 20 pontig jutó Szakmáry Gréta vezérletével végül ezt a szettet is sikerült megfordítani, s végül megszerezni a győzelmet.

 

Alberto Salomoni: – Nehéz volt, de sikerült nyernünk, aminek természetesen nagyon örülök, mert nyerni mindig jó érzés. Nem játszottunk túl jól, de a második szettet kivéve jól bírtuk a végjátékokat és sikerült is azokat megnyerni. Még fejlődnünk kell az Eb-ig és meg kell próbálnunk egészségesnek maradni.