Idősebb Grózer György a Penta GRC új vezetőedzője

Sajtótájékoztatót tartott szerdán a Penta Gödöllői RC, korábbi háromszoros bajnoki és négyszeres kupadöntős női röplabdacsapata. A tájékoztatón beszéltek a csapat idei célkitűzéseiről, valamint bemutatták a csapat új vezetőedzőjét és az idei játékoskeretet is.

 

Pánczél Ottó Péter, a klub elnöke, a Penta Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy amikor decemberben átvették az egyesület irányítását, akkor igencsak mély vízbe kellett ugraniuk, de sikerrel megállták a helyüket és sikerült kihúzniuk a klubot és életet lehelni bele.

„Nem bántuk meg, hogy annak idején beleugrottunk a dologba. Hosszú távon erős röplabda bázist szeretnénk, természetesen elsősorban női vonalon, de van férfi utánpótláscsapatunk is, és az ország legeredményesebb strandröplabda szakosztálya is a klubhoz tartozik. Köztük a négyszeres bajnok Lakatos Enikő és Lutter Eszter is, akik a soron következő bajnokságban a teremcsapatunkat is erősíteni fogják.”

Az elnök azt is elmondta, hogy azt szeretnék, hogy a csapatnak állandó otthona lenne, jelenleg ugyanis szinte minden edzést más és más helyszínen kell megtartani, ez pedig szakmailag is hátrányos. A helyzet megoldását még keresik, de akár egy új csarnok építése is benne van a pakliban.

„Köszönjük a Pentának, hogy a klub mellé állt – mondta el a GRC 65-szörös válogatott csapatkapitánya, Széles Petra, aki immár tizenharmadik idényét kezdi a Pest megyei csapatnál –, nélkülük lehet, hogy már csapat sem lenne. Négy új játékos van a keretben, Hackl Szilvia, aki korábban játszott már nálunk, Horváth Petra, illetve a strandröplabda bajnokok, Lakatos Enikő és Lutter Eszter. A hétvégén, Kaposváron már edzettünk együtt velük és nagyon pozitívak voltak az első benyomások.”

A tavalyi keretből Nagy Kitti, Nagy Andrea, Nagy Zsuzsanna, Tóth-Bagi Réka és Kovács Adél maradt a csapatnál, de további játékosok is vannak még próbajátékon a csapatnál, amelynek a vezetőedzőjét is most mutatták be: a hónap közepén 53. születésnapját ünneplő idősebb Grózer György kilenc év után tér vissza Magyarországra, s ül le a gödöllőiek kispadjára. A korábban sokszoros válogatott szakember Németországban és Belgiumban légióskodott és edzősködött. Négy gyermeke közül nagyobbik fia, ifjabb Grózer György vasárnap tagja volt az Európa-bajnoki ezüstérmet szerző német válogatottnak, és bekerült a kontinenstorna álomcsapatába is. Lánya, Grózer Dóra ugyancsak röplabdázik, s ő is bemutatkozott már a német nemzeti csapatban.

„Azért tértem haza, mert van egy elképzelésem az utánpótlásképzésről, de Németországban nem voltak ehhez partnerek. Azok után, hogy a röplabda bekerült a TAO-s sportágak közé, Magyarországon pont ideálisak ehhez a feltételek. Egy véletlennek köszönhetően találkoztam a gödöllői klub vezetésével, akiknek tetszett az elképzelésem, s nekem is nagyon pozitívak voltak a benyomásaim róluk, így aztán elfogadtam az ajánlatukat.”

A csapat a hatodik helyet szeretné elérni a bajnokságban, ami az újdonsült vezetőedző szerint nem lesz kis munka. A klub továbbra is idegenlégiós nélkül képzeli el az idényt, de amennyiben veszélybe kerülhet a célkitűzés, úgy előfordulhat, hogy mégis igazolnak külföldi versenyzőt. Idősebb Grózer György munkáját továbbra is Szalay Attila segíti majd másodedzőként, a szakmai stábhoz pedig a korábbi sokszoros válogatott, egykori gödöllői játékos, Rácz Márta is csatlakozik.