U18-as Eb: Nem sikerült az újabb bravúr

Lejátszotta nyolcaddöntőjét az oroszországi Kazanyban zajló U18-as Európa-bajnokságon Hajós Artúr és Stréli Bence. A mieink egy észt páros ellen léptek pályára, de kétjátszmás vereséget szenvedtek. A magyar duó azonban a selejtezőből feljutva, bravúros kilencedik helyezést szerzett.

 

A szombat délelőtt kérdése az volt, hogy finn, vagy észt ellenfele lesz-e a mieinknek. Nos, a 13. helyen kiemelt észtek egy szemernyi kétséget nem hagytak afelől, hogy ők jutnak tovább, miután az első játszmában mindössze nyolc pontot engedélyeztek ellenfelüknek, s a másodikban is csak tizenötöt kaptak.

Velük kellett játszania a magyar fiúknak, akik – bár a finneknél jobban megnehezítették az észtek dolgát –, sajnos a mieinket is legyőzték. Artúr és Bence 15 és 13 pontot szerzett a két játszmában.

 

A találkozóról Buday Balázs a következőket írta le facebook-oldalán:
„Sajnos nem bírtunk az észtekkel mi sem!
Az első szett hosszú labdameneteit rendre elvesztettük, hátrányban pedig siettettük a befejezéseket, ami nem jött be.
Pár bírói ítélet is borzolta az idegeinket, de nem ezen múlt. Ma nem volt meg az a hit, motiváltság, egészséges agresszivitás, ami eddig jellemezte a játékunkat.
Azért nagy gratula Hajós Artúr és Stréli Bence, a torna nagyszerűen sikerült, köszönöm!
Az út még nagyon hosszú (sokszor rögös), de menetelünk tovább rajta!”

 

Párosunk a selejtezőből a főtáblára jutva a minden elismerést kiérdemlő kilencedik helyen végzett, s ezzel 48 világranglista pontot is szerzett.