Női NB I: Folytatódik a pontvadászat!

Véget ért a bajnoki szünet: az előttünk álló hétvégén dupla fordulóval folytatódik a pontvadászat a női NB I-ben. Pénteken az éllovas Linamar-Békéscsaba a TFSE gárdáját fogadja, a Vasas pedig a Palota otthonában lép pályára. A játéknap rangadójának az MTK – UTE találkozó ígérkezik. Vasárnap újabb négy élvonalbeli találkozó következik a sorban.

„Sokat dolgoztunk a szünetben, elsősorban erőnlétileg – mondta Alberto Salomoni, az MTK Budapest vezetőedzője egyesülete hivatalos honlapján. – Igyekeztünk visszanyerni az erőnket, újra csúcsformába lendülni, két edzőmeccsel készültünk a rajtra. Az újpestiek minden bizonnyal vissza akarnak vágni a legutóbbi vereségért. Mi természetesen győzni szeretnénk hazai pályán, de több nehézségünk is adódott a felkészülés során – gondolok itt például Lakatos Enikő műtétjére –, így nem kizárt, hogy be kell érnünk egy-két ponttal.”

Az MTK 21, az UTE 20 pontot gyűjtött eddig, így a lilák egy idegenbeli sikerrel közelebb kerülnének a dobogóhoz. A bajnoki címvédő Békéscsaba és a harmadik helyen tanyázó Vasas Óbuda számára kötelező a három pont megszerzése péntek délután, és a Gödöllő is a három pont begyűjtésére készül a Budaörs ellen.

Este fél hétkor indul útjára a labda a Jászberény és az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem meccsén. A JBRK az ötödik, soros ellenfele pedig a nyolcadik pozícióból szeretne előrébb lépni a folytatásban. A találkozó egyik érdekessége, hogy center poszton egy volt kaposvári éppen a berényieket erősíti, egy jászberényi származású játékos pedig évek óta a Diamant egyik alapembere.

„Az utóbbi hetekben sikerült jól felkészülnünk az előttünk álló mérkőzésekre. A Kaposvár ellen legutóbb idegenben nyertünk 3-0-ra, és most is ugyanezt várom a csapatomtól” – mondta a 24 esztendős Harmath.

„Azt várom, hogy felszabadultan játszunk, magabiztosan, és az eredménytől függően, emelt fővel jöjjünk haza Jászberényből” – fogalmazott Szívós Ildikó.

Vasárnap újra pályára szólítják az NB I-es mezőny tagjait. A nap rangadója egyértelműen a békéscsabaiak és a nyíregyháziak összecsapása lesz a Viharsarokban, és nagy csatát ígér a Gödöllő és a Kaposvár mérkőzése. Az UTE Palotán vendégszerepel majd, az MTK pedig a Budaörsöt fogadja.

A pénteki program:
17:00 MTK – UTE (női NB I)
18:00 Penta Gödöllő – Budaörs (női NB I)
18:00 Linamar BRSE – TFSE (női NB I)
18:00 Palota – Vasas Óbuda (női NB I)
18:30 Jászberény – 1. MCM Diamant Kaposvár (női NB I)