U18-as Eb: csoportgyőztes lett a Hajós, Stréli páros

Befejeződtek a csoportmérkőzések az oroszországi Kazanyban zajló U18-as strandröplabda Európa-bajnokságon. A férfiaknál Hajós Artúr és Stréli Bence megnyerte csoportját, ami azt jelenti, hogy ők már a nyolcaddöntőben folytatják a küzdelmeket. A Tátrai Nikolett, Tóth-Lakits Petra párosnak sajnos nem sikerült kiharcolnia a továbbjutást.

 

A fiúk a tegnapi, olaszok elleni sikert követően péntek délelőtt egy cseh párossal mérkőztek, s két rendkívül szoros játszmából az elsőt megnyerték (23:21), a másodikat viszont 26:24-re elvesztették, a döntő szettben pedig a csehek bizonyultak jobbnak (15:10). A délutáni meccsen viszont 15-re és 16-ra verték a szerbeket, s mivel az olaszok nyertek a csehek ellen, így a hármas körbeverésből a mieink jöttek ki a legjobban, s már a nyolcaddöntőben vannak, míg a másik két párosra még vár egy plusz mérkőzés.

A fiúk szombat délután egy észt–finn mérkőzés győztese ellen lépnek majd pályára a nyolc közé kerülésért.

A lányoknak viszont sajnos nem sikerült a továbbjutás. Pedig az első játszma nagyon szorosra sikerült, ott 22:20-ra kaptak ki a lányok, a másodikban viszont mindössze hét pontot tudtak szerezni, így búcsúztak a kontinensviadaltól.