Megnyerték a selejtezőt a mieink, az U18-as Eb-n!

Szerdán, a selejtezőkkel kezdődött meg az oroszországi Kazanyban az U18-as strandröplabda Európa-bajnokság, ahol színeinket a lányoknál Tátrai Nikoletta és Tóth-Lakits Petra, a fiúknál pedig Hajós Artúr és Stréli Bence képviselte.

 

A szerdai a selejtezőkben a fiúk egy örmény duó ellen nyertek két játszmában (14, 11), míg a lányokra egy horvát páros várt, s nekik is sikerült győzniük (14, 21), így mindkét párosunk a főtáblára került.

A lányok az A csoportban az orosz első csapat, valamint egy svájci és egy török duó ellen küzdhetnek, s a továbbjutásukhoz egy győzelem is elég lehet. Első csoportmeccsüket már le is játszották a házigazdák legjobb párosa ellen, s ezen papírforma vereséget szenvedtek (14, 11). Ma még játszanak a svájciakkal is, a sorsdöntőnek tűnő törökök elleni meccsre viszont pénteken kerül majd sor.

A fiúk az F-csoportban szerepelnek, ahol olasz, cseh és az a horvát páros vár rájuk, akikkel a siófoki, ifjúsági olimpiai selejtezőben kétszer is megmérkőztek. Ott a csoportmeccsek során mérkőzéslabdáról kaptak ki, viszont másnap, a továbbjutásért már 2:0-ra győzni tudtak, szóval egyáltalán nem reménytelen a helyzetük. Ők ma az olaszokkal meccselnek, s a másik két találkozójukra kerül sor pénteken.