Nem váratlan vendég – Jan De Brandt látogatóban

Válogatottunk keddi, isztambuli edzőmérkőzése előtt ismerős arc bukkant fel a Hotel Volleyban. Egy éve ilyenkor senki nem lepődött volna meg Jan De Brandt ottlétén, hiszen a belga szakember akkor még a csapat szövetségi kapitánya volt. Meglepetésről persze most sem volt szó, hiszen a tréner továbbra is tartja a kapcsolatot a játékosokkal és a stáb tagjaival, arról nem is beszélve, hogy utódja, Alberto Salomoni anno éppen az ő ajánlására került Magyarországra.

 

Hogy felbukkanása mennyire nem volt váratlan, azt az is jól bizonyítja, hogy a csapat a Pataki cukrászdából hozott neki egy nagy adag süteményválogatást ajándékba, a régi szép érdi idők emlékére. Természetesen kihasználtuk az alkalmat arra, hogy megkérdezzük tőle, mi történt mostanában vele?
„Hihetetlen dolog fordult elő: évtizedek óta most először tudtam nyáron három hónapot együtt tölteni a családommal. Sőt, feleségemmel három hétre el is tudtunk utazni, nyaralni. Csak azt sajnálom, hogy az egyik legkedvesebb hobbimat, a hegymászást most a háttérbe kellett szorítanom. Ennek sajnos egészségügyi okai vannak, hiába, azért már én sem vagyok húsz éves” – mondta mosolyogva az egykori szövetségi kapitány.

A Bursában eltöltött idény után – amelyet egy Challenge Kupa-győzelemmel koronázott meg – korábbi klubja, a török bajnok Fenerbahce kispadjára ült át, ezért is tartózkodik Isztambulban.
„Hétfőn kezdtük meg a felkészülést, egyelőre mindössze négy felnőtt játékossal meg a juniorokkal. A többiek közül hárman itt vannak az U23-as válogatottban – részben miattuk is jöttem –, amely a vb-re készül. A maradék vagy a török felnőtt csapattal, a légiósok pedig saját válogatottjukkal készülnek az Európa-bajnokságra. Nincs is ezzel semmi gond, tudom, hogy jó kezekben vannak, és megfelelően készülnek.”

Miután gyakorlatilag egyesével végigkérdezte a stáb tagjait és a játékosokat, hogy kivel mi újság, beszélt még egy kicsit Isztambulról is.
„Korábban dolgoztam már a Fenerbahcenál, s akkor BL-döntőig jutottunk. Nagyon szeretem a várost, rengeteg barátom van itt, úgyhogy gyakorlatilag én ide hazajöttem. Gyönyörű helyek vannak itt, ha lesz rá lehetőség, akkor szívesen megmutatok közülük néhányat.”

Minden bizonnyal lesz rá alkalom, hiszen a szakember megígérte, hogy a csütörtöki mérkőzésre is kilátogat.