Válogatott-morzsák (3. rész): Pap Dorka

Szakmáry Grétával is szerepelt már egy csapatban strandröplabda-versenyen, az elmúlt hétvégén pedig az U18-as röplabda-válogatottat erősítette a jászberényi EB-selejtezőn Pap Dorka, a Nyíregyháza ifjú reménysége.

– Két hét iskola nélkül, mit szólnak ehhez a többiek?
– Az osztálytársaim nem igazán látják át mindezt, mondanám, hogy ők annyit észleltek belőle, hogy nem voltam az iskolában. Az osztályfőnököm már inkább volt morcosabb emiatt, de ezt meg kell értenie.

– Melyik iskola padjait koptatod?
– A nyíregyházi Veres Pál Gimnáziumba járok. Igazából mindenféle jegyem van (mosolyog), az még nincs előttem, hogy majd hova tovább a továbbtanulás terén, egyenlőre ezen nem gondolkoztam még.

– Nem vagy kicsit alacsony a röplabdához?
– Korábban szertornáztam két évig, három évig pedig gumiasztaloztam. Oda ez a magasság megfelelő. A röpiben is úgy gondolom, hogy egy liberó 160 centije elegendő. (Dorka valóban odaér szinte minden lecsapódó, zuhanó, eső labdára – a szerk.)

– Van e kedvenc röplabdázód?
– Szakmáry Grétával nagyon jó kapcsolatot ápolunk. Ennek a háttere az, hogy Nyíregyházán szokott lenni strandröplabda bajnokság, ahol tavaly együtt indultunk. Nagyon örültem neki, hogy közelebbről is megismerhettem.

– Ez biztosan nagy élmény lehetett számodra, de gondolom a jászberényi hétvége is hasonló érzéseket váltott ki belőled.
– Igen, nekem leginkább azért is, mert először voltam a csapat tagja. Kemény volt a felkészülés, de megérte minden perce nekem.