Családias légkörben a négy közé kerülés a cél Jászberényben

Sajtótájékoztatóval egybekötött kerti partival nyitotta meg hivatalosan is az új évadot a Jászberényi Röplabda Klub. A családias hangulatú eseményen bemutatták a játékoskeret és a stáb régi, valamint új tagjait, és a kitűzött célokról is szó esett – adta hírül az egyesület honlapja.

A távozók helyére érkezett a négyszeres bajnok és ötszörös kupagyőztes Miklai Zsanett, a fehérorosz feladó, Alina Adamenja, az orosz négyes ütő, Jana Sevcsuk, a gödöllői nevelésű tehetség, Hemmert Ivonn, a junior együttesből felhozott Blázsovits Dorka, valamint a saját nevelésű reménység, szintén a saját utánpótlás-nevelő bázisból felkerült Faragó Fanni. A következő idénytől dr. Boros Zoltán és dr. Bíró Attila végzi el a csapatorvosi teendőket, a JRK sportpszichológusa pedig dr. Ábel Krisztina lett. A JRK és az önkormányzat közötti összekötő kapocs Balog Donát önkormányzati képviselő lesz, aki ígérete szerint igyekszik segíteni a Klubunkat.

Oszvald Nándor elnöki köszöntő beszédében elmondta: a berényi klub nagy célja egy jászsági röplabdacentrum létrehozása, melynek központja Jászberényben lenne, és a törekvés az, hogy a környező települések bevonásával még nagyobb körben lehessen a röplabdát népszerűsíteni és a fiatal tehetségeket felkarolni. Ezt követően Deme Gábor vezetőedző röviden bemutatta a jelenlévőknek a régi és új játékosokat, majd mindannyian mondtak néhány szót a saját céljaikról. Így kiderült, mindannyian azon lesznek, hogy minél jobb helyezést érjen el a felnőtt együttes. Külön érdekesség volt, hogy többen is hangsúlyozták, remélik, családias lesz a légkör a csapaton belül.

„Hétfőtől keményen fogunk dolgozni és mindent elkövetünk annak érdekében, hogy minél jobb eredményt érjünk el. Az első nagy célunk, hogy az első hat között végezzünk és jussunk be a Szuperligába, a következő lépcsőfok pedig a legjobb négy közé kerülés lenne, amit el szeretnénk érni. Míg az első héten napi egy edzés lesz, azt követően augusztusban naponta 2-3 vegyes tréning lesz, szeptembertől pedig minél több mérkőzést szeretnénk játszani” – fogalmazott Deme Gábor vezetőedző.

A Jászberényi Röplabda Klub 2017/2018-as kerete: Alina Adamenja, Bertók Bettina, Blázsovics Dorka, Bleicher Nóra, Borsos Lili, Faragó Fanni, Gulyás Vivien, Halla Petra, Hemmert Ivonn, Lékó Lilla, Pintér Andrea, Jana Sevcsuk, Miklai Zsanett, Schmidt Anna, Turi Inez. Vezetőedző: Deme Gábor. Másodedző: Makai Péter. Erőnléti edző: Hering Antal.