Strandröpi ob: selejtezőből jutottak az elődöntőbe

Túl vagyunk a strandröplabda országos bajnokság dunaújvárosi fordulójának második napján, azaz nagyjából kialakult az elődöntők mezőnye. Ezúttal is jócskán akadt meglepetés a mérkőzéseken.

 

A férfiaknál az első bomba akkor robbant, amikor az eddigi két fordulót veretlenül megnyerő Bán Viktor és Rozgonyi Bálint kikapott a 2015-ös bajnok Soós Izsáktól és alkalmi párjától, Krekk Zoltántól. Ettől függetlenül Bánék a vigaszágon még versenyben vannak, s reggel meccselnek a négy közé kerülésért Meszlényi Tamással és Molnár Istvánnal.

Soósék viszont már búcsúztak, mert egy másik Bán, mégpedig Balázs, illetve Mészáros Zoltán, akik a selejtezőből jutottak fel a főtáblára, legyőzte őket a nap utolsó meccsén. Egyenes ágon, az első helyen kiemelt Benkő Balázs és Oláh Botond, illetve a címvédő Bagics Balázs és a 2014-es bajnok Nacsa Gábor került még a négy közé.

A nőknél az előző két fordulóban ezüst és bronzérmet szerző Kovács-ikrek, Dóra és Eszter búcsúja volt az eddigi legnagyobb meglepetés. Először a harmadik fordulóban Szombathelyi Szandrától és Vacsi Evelintől, majd a vigaszágon Ancsin Kittitől és Dégi Barbarától szenvedtek vereséget. Utóbbi két pár került amúgy az elődöntőbe, na meg a címvédő Lakatos Enikő és Lutter Eszter, míg a negyedik helyről Dénesi Brigitta és Győri Panni, valamint a ranglistavezető Szabó Dorottya és Tóth Eszter meccse dönt majd ugyancsak vasárnap reggel.

ferfi_fotabla

ferfi_fotabla_eredmenyek

noi_fotabla

noi_fotabla_eredmenyek

lebonyolitas_Dujvaros_2017

(Fotó: Szőcs Pál/SzPortfotók)